Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Leuke evenementen in Utrecht in september

September is altijd een beetje een dubbele maand vind ik. Het collegejaar begint weer en dat is best balen na zo’n lekkere lange zomer. Aan de andere kant is het ook wel fijn om weer een beetje ritme te krijgen. Het weer in september doet vaak een beetje zijn eigen ding: soms voelt het al als herfst, soms nog als hoogzomer. Om deze maand zo leuk mogelijk door te brengen, geef ik in je in deze blog tips voor leuke evenementen die georganiseerd worden in Utrecht. Ideaal voor eerstejaars om ons geweldige stadsie te leren kennen! En natuurlijk voor ieder ander om het nieuwe collegejaar zo goed mogelijk te starten.

Nazomeren

Als het weer mee zit, is september een ideale maand om lekker te ‘nazomeren’. De avonden zijn nog lang en de zon nog warm. Mochten we dit geluk hebben, zijn er een aantal leuke gelegenheden om hiervan te genieten.
Tot eind september kun je elke zondag naar ‘In het Zand’ bij SOIA, het heerlijke stadsstrand in Oog in Al. Lekker dansen op muziek, drankjes drinken aan het water en genieten van de zonsondergang.
Het festivalseizoen sluit je in stijl af in eigen stad. Houd je van techno, house en elektronische muziek, ga dan op zaterdag 7 september naar Lief festival bij Strijkviertel. Meer een liefhebber van verschillende muziekstijlen, dan vermaak je je sowieso bij Smeerboel festival op zaterdag 14 september op Grasweide Papendorp.

Feestjes

In september zijn er genoeg mogelijkheden om het collegejaar feestend te beginnen. Verzamel je (nieuwe) vrienden bij elkaar, drink wat drankjes in de nazomerzon en verplaats je naar de stad als de stemming er goed in zit.
Bij het Filmcafé kun je op donderdag 5 september naar Alterhalte, ‘de uitlaatklep voor iedereen met liefde voor kunst en muziek’.
Single en zin om lekker te flirten? Ga dan op vrijdag 20 september naar MNDR TNDR. Laat je telefoon thuis, neem je leukste (single) vrienden mee en verleid andere singles op de dansvloer!
Lekker mee zingen op gouwe ouwe liedjes uit je jeugd? Dat kan op vrijdag 6 september bij Zer00’s heroes in Tivoli Vredenburg. Ga los op Britney Spears, Justin Bieber en Katy Perry. Garantie voor een avond vol plezier en nostalgie!

Bourgondisch genieten

Gek op lekker eten en drinken in een gezellige omgeving? Dan ben je zeker op je plek bij een foodfestival! Ook in september staan er nog een aantal gepland. Zo kun je in het weekend van 6 tot en met 8 september in het Griftpark naar Sushi & Asian street food festival JOY. De lekkerste Aziatische hapjes en drankjes worden vers voor je klaar gemaakt onder het genot van een chill muziekje. 
Speciaalbiertjes fan? Ga dan in het weekend van 13 tot en met 15 september naar Janskerkhof voor het Mother’s Finest speciaalbier festival. Hier vind je meer dan 20 verschillende brouwerijen van over de hele wereld en verschillende bijpassende hapjes. Ideale invulling van je weekend! 

Nog meer leuks!

Naast feestjes, festivals en drank biedt Utrecht in de maand september nog veel meer leuks. Op zondag 1 september wordt bij RAUM op het Berlijnplein in Utrecht weer een uitgebreide vintagemarkt georganiseerd. Scoor de leukste items, plons in het zwembad of bezoek de camping.
Ben je gek op puzzels en raadsels en heb je veel kennis over muziek en pop? Doe dan mee aan de Popquiz van Three Imaginary Boys op donderdag 12 septemer in Tivoli. Vorm een team van drie personen en ga de strijd aan voor een van de prijzen!
Behoefte aan iets inhoudelijks? Geïnteresseerd in gender en de positie van man en vrouw in onze samenleving? Ga dan op 16 september naar het Science Café in Tivoli Vredenburg. Geheel gratis kun je luisteren naar en vragen stellen over onderzoek, bevindingen en de meningen van opvoedingswetenschapper prof. dr. Judi Mesman(LEI), sociaal wetenschapper Melissa Vink, MSc (UU) en historicus en schrijver Alex Bakker.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.