Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Leuke betaalbare restaurants in Utrecht

Tijdens je studententijd is je maandelijkse budget waarschijnlijk niet heel groot en aangezien alles duurder wordt zit buiten de deur eten er niet echt in. Thuis kun je een lekkere maaltijd maken en het is goedkoper. Toch is het ook gezellig om met vrienden uit eten te gaan. Gelukkig heeft Utrecht verschillende restaurants waar je voor een mooi prijsje kunt eten. Benieuwd bij welke restaurants dat kan? Lees dan snel verder!

1. Tijm Utrecht

"Coffeehouse by day, dinnerbar by night" dat is de slogan van Tijm Utrecht. Dat klinkt niet verkeerd, toch? Dit leuke restaurant aan de Oudegracht maakt lekkere koffie en serveert verse, gezonde maaltijden. Denk aan een poké bowl met zalm, burrata bruschetta of roti. De prijzen variëren van € 6,50 tot € 16,50. Tijm Utrecht is iedere dag geopend vanaf 08:00 uur, en van 17:00 uur tot 21:00 uur kun je er terecht voor (warme) maaltijden to stay or to go.

2. Meneer Smakers

Als je zin hebt in een (vega) burger dan ben je bij Meneer Smakers op het juiste adres. Hier kun je burgers halen voor een goed prijsje. De goedkoopste burger kost € 9,50 en de duurste € 14,50. Zin in een frietje erbij? Dan kun je kiezen voor een combi deal vanaf € 11,70. In Utrecht zijn maar liefst vier vestigingen van deze burgerzaak dus er is altijd wel een plekje.

3. De Pizzabakkers

Italiaans is altijd een goed idee! Voor Romeinse pizza's en lekkere prosecco kun je terecht bij De Pizzabakkers. In Utrecht zijn er zelfs vijf vestigingen te vinden. Naast dat je in het restaurant kunt eten, kun je ook bestellen en afhalen. Zin om iets leuks te doen na het eten? Op dinsdag kun je voor € 19,- een pizza eten en naar de film bij Utrecht City. Dat is een leuke deal! De combikaartjes zijn te verkrijgen bij de restaurants.

4. De Muntkelder

Stapelpannenkoek! Misschien denk je er niet zo snel aan, maar bij De Muntkelder kun je als student elke maandag tot en met donderdag twee uur lang onbeperkt pannenkoeken eten voor slechts € 15,-. Voor iedere pannenkoek die je bestelt, kan er een topping gekozen worden.

5. The Florin

Bij deze authentieke English pub kun je als student iedere maandag en dinsdag tussen 17.00 uur en 21.00 uur kiezen uit 16 verschillende studentenmenu's voor maar € 8,50. The Florin is gevestigd aan de Nobelstraat.

Zit jouw favoriete studenten restaurant in Utrecht er niet tussen? Laat het ons weten! We staan altijd open voor nieuwe suggesties.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.