Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Leuke activiteiten in Utrecht tijdens de meivakantie

Dit jaar ziet de meivakantie er - net als vorig jaar - anders uit dan normaal. Festivals zijn afgelast en spontaan naar het terras met een grote groep vrienden zit er niet in. Het lijkt misschien alsof corona roet in je plannen gooit, maar je kan er alsnog iets leuks van maken. Het is de hoogste tijd om leuke dingen te doen en geloof me, er is nog genoeg mogelijk. Om ervoor te zorgen dat je je niet verveelt deze meivakantie, deel ik in deze blog een aantal leuke activiteiten om te ondernemen in Utrecht. Lees je mee?

Tasty Walk

Op het terras zitten is lekker, maar een stadswandeling net zo! Een leuke activiteit en een gevulde maag, dat klinkt als een win-win situatie. Tasty Walk heeft diverse culinaire routes door de stad uitgestippeld waar je bij allerlei horecazaken hapjes en drankjes krijgt. Iedere Tasty Walk neemt je mee langs zes verschillende leuke eetplekken en bij iedere stop word je verrast met een ander gerechtje. Bij iedere proeverij staat hoeveel kilometer je minimaal moet afleggen om al je gerechten af te halen. Op welk tijdstip van de dag je jouw gerechten ophaalt, dat mag je zelf weten. In de middag kun je sowieso bij de restaurants terecht dus je hebt alle tijd om van de ene naar de andere plek te wandelen. Wil je iets sneller door de stad? Dan kan fietsen, steppen, skateboarden of skeeleren natuurlijk ook.  De meeste Tasty Walks kosten € 36,- p.p. Nog goed om te weten: de organisatie heeft allerlei voorzorgsmaatregelen genomen om het helemaal coronaproof te maken. Zo is er een beperkt aantal wandelaars per route en ontwijken de wandelingen de mogelijk drukke plekken.

Online quiz

Sinds de lockdown organiseren de Upbeatles twee keer per week een live quiz. Iedere quiz heeft een ander thema. Bijvoorbeeld Disney, voetbal of muziek uit de zero's. Je hoeft alleen maar te zorgen voor een goede internetverbinding en om 20.00 uur de livestream te starten. De quizzen zijn gratis, maar je mag natuurlijk altijd een donatie doen.

Spelletjesavond

Het klinkt misschien wat saai en ouderwets, maar het spelen van spelletjes is tegenwoordig weer helemaal in. Houd je bijvoorbeeld van humor en adrenaline, dan is Dobble echt wat voor jou. Het is de bedoeling dat je vliegensvlug reageert en je medespelers pest door al jouw kaarten zo snel mogelijk bij hun kwijt te raken. Wil je een rustiger spel spelen, dan is Triviant een idee. Dit is een bordspel waarbij vragen over geschiedenis, sport en cultuur voorbij komen. De kans is dus groot dat je er ook nog iets van opsteekt. Ben je maar met zijn tweeën? Geen probleem, want er zijn veel leuke spellen voor twee spelers! Ook online zijn er allerlei opties zoals Wordfeud, Rummikub en Draw Something.

Online escaperoom

Tot slot nog een laatste tip voor een online activiteit: de escape game Unlock the Bottle. Het spel combineert een wijn- of bierproeverij met een aantal puzzels waarvoor je je hersens flink aan het werk moet zetten. Je team bestaat uit maximaal vier (bierproeverij) of zes personen (wijnproeverij). Spelen doe je trouwens gewoon vanuit huis, helemaal coronaproof!

Fijne vakantie!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.