Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Leuk: varen in Utrecht!

Heb jij Utrecht al eens vanaf het water bekeken? Je kunt in Utrecht heerlijk over de grachten varen. Op je eigen boot met vrienden, een biertje en een lekker muziekje. Of met een bijzondere rondvaart die je door de stad leidt. Er is van alles mogelijk! Wij vertellen je meer over varen in Utrecht.

Varen met een eigen boot

Wil je met een eigen bootje door de grachten van Utrecht varen? Dan is het belangrijk dat je goed voorbereid het water op gaat. Zorg voor genoeg versnaperingen, warme kleding of dekentjes en een box voor de muziek. Vergeet ook niet om over de veiligheid na te denken. Wie blijft er bijvoorbeeld nuchter om de boot te besturen? En zijn er reddingsvesten of is er een reddingsboei aanwezig? Er zijn verschillende vaarroutes door de binnenstad. Op deze vaarkaart van gemeente Utrecht vind je alle informatie.

Sloep huren

Heb je geen eigen boot? Dan is het ook mogelijk om een sloep te huren. Dit kan bijvoorbeeld op verschillende plekken op de Wittevrouwensingel. Je hebt geen vaarbewijs nodig om een sloep te huren, maar misschien heb je geen zin om zelf de boot te besturen. In dat geval kun je ook een sloep met schipper huren. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over de vaarregels en niemand hoeft nuchter te blijven. Wat ook een voordeel is, is dat je met een schipper ook een boot kunt huren voor een hele grote groep. Dit is bijvoorbeeld leuk als je jouw verjaardag met een rondvaart wilt vieren of op zoek bent naar een uitje met je studentenvereniging.

Eten op de boot

Varen in Utrecht gaat eigenlijk altijd wel gepaard met eten. Laat iedereen lekkere hapjes meenemen of laat één iemand de borrel verzorgen en split de kosten. In Utrecht is het ook mogelijk om het eten op de boot te laten verzorgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een barbecue boot, borrel boot, tapas boot, burger boot of high tea boot? Stap aan boord bij de schipper, geniet van het eten en geef je ogen goed de kost!

Rondvaart door Utrecht

Wil je Utrecht eens door de ogen van een toerist bekijken? Dan is het ook heel leuk om een rondvaart door Utrecht te boeken! Rederij Schuttevaer biedt bijvoorbeeld verschillende rondvaarten aan. Luister naar de mooie verhalen van de gids en bekijk alle mooie plekjes vanaf het water. Na deze rondvaart heb je ongetwijfeld nieuwe dingen over Utrecht geleerd en je bent een mooie ervaring rijker!

 

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.