Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Koop jij je studieboeken nog steeds? 

Studieboeken zijn duur. Erg duur! Dit was de conclusie van twee Wageningse studenten die nauwelijks meer geld hadden om hun studieboeken te betalen. Zo concludeerden ze dat studenten gemiddeld tussen de €400,- en €500,- per jaar kwijt zijn aan alleen al studieboeken. Wat nou als je studieboeken met elkaar zou kunnen ruilen om zo geld te besparen?

De oplossing

Met dit in hun achterhoofd bedachten ze Boekshare. Boekshare is hét nieuwe platform waarmee studenten geld kunnen besparen op de aanschaf van studieboeken. Daarnaast kan Boekshare gebruikt worden om geld te verdienen aan de verkoop van studieboeken. Het werkt als volgt: 

  1. Je maakt een (gratis) account en uploadt de boeken die je niet meer gebruikt. 

  2. Als deze verkocht worden, krijg je coins (een soort krediet). Hoe duurder je boek, des te meer coins je krijgt. 
  3. Deze coins kan je vervolgens weer inruilen voor de boeken die jij nodig hebt. 
  4. Kom je coins tekort? Dan betaal je alleen voor de coins die je tekort komt. 
  5. Heb je nog coins over? Dan laat je deze uitbetalen. Lekker, toch? Zo’n extra zakcentje! 

Duurzaamheid

Via Boekshare kunnen gebruikers berichten naar elkaar sturen. Dit is belangrijk omdat het slimme algoritme van de website zoveel mogelijk studenten van dezelfde onderwijsinstelling of woonplaats aan elkaar koppelt. Als gebruiker kan je dus berichten sturen naar andere studenten om bijvoorbeeld op school af te spreken of om bij elkaar langs te gaan om de boeken te overhandigen. Dit scheelt weer verzendkosten en is natuurlijk duurzamer dan het verzenden van pakketjes. Het verlengen van de levensduur van boeken is sowieso al duurzaam natuurlijk!

Waarom lid worden?

Via het Boekshare coin systeem kun je enorm veel geld besparen op studieboeken. Wanneer je je studieboeken normaal gesproken wil terugverkopen, krijg je niet meer dan 33% van de nieuwe aankoopwaarde terug. Via andere platformen betaal je namelijk commissies per boek en betaal je altijd verzendkosten. Het kan dan zomaar zijn dat op het moment dat je je boek voor €30,- verkoopt, je alleen al €10,- kwijt bent aan verzendkosten en commissie. Bij Boekshare betaal je éénmalig abonnementskosten. Vervolgens kun je onbeperkt boeken kopen en verkopen.

Een ander voordeel van dit platform is dat je veilig boeken kunt kopen. Op het moment dat de verkoper het boek om wat voor een reden dan ook niet opstuurt, krijgt de koper altijd zijn geld terug. Op Boekshare uploaden daarnaast de meeste verkopers foto’s van de boeken en is het verplicht om informatie te geven over de kwaliteit van het boek.  Zo weet je als koper wat de kwaliteit van het boek is en kan je met een gerust hart je boeken bestellen. 

Kortom, met Boekshare help je andere studenten aan hun boeken, ben je duurzaam bezig en bespaar je geld! 


 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.