Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Koningsdag in Utrecht

Of Oranje nou je lievelingskleur is en jij die hard fan bent van dat koningshuis. Op Koningsdag valt er in de stad Utrecht altijd wel wat te beleven!

De Vrijmarkt

Maak de mensen blij met spullen waar jij al een tijd tegen aan loopt te kijken. Geen gedoe met marktplaats of de kringloopwinkel. Het enige wat je nodig hebt, is een kleedje. Een goede manier om je kamer te 'ontspullen' en ook nog wat geld te verdienen. Of ga je liever zelf op zoek naar unieke, antieke items? De Vrijmarkt zal door de hele stad Utrecht plaatsvinden, niet te missen dus.

Podia

Naast spullen kopen of verkopen heeft koningsdag ook ander vermaak te bieden. Vanaf zo vroeg als 10.00 uur kun je op verschillende plekken terecht voor live optredens.
Zo zullen er in de wijk Lombok, vlakbij bij Utrecht centraal gratis optredens worden verzorgd tot een uur of 18:00. Maar ook in de binnenstad zullen er diverse podia verspreid staan door de hele stad. Waaronder op het Domplein, Janskerkhof en Neude. Zodra jij je in het centrum van Utrecht waant, hoef je eigenlijk alleen nog maar het geluid van muziek te volgen. Je komt vanzelf bij een leuk optreden terecht.

Strand oog in Al'

Voor het echte festival gevoel kun je naar het strand Soia in oog in Al gaan. Hier wordt de verjaardag van de koning van 13:00 tot zo'n 22:00 uur gevierd. De toegang is gratis!

Bootje(s) varen

Een leuk alternatief voor lopen is... varen! Ben je niet zo van de muziek en de spullen? Dan kan je ook op Koningsdag om 12:00 uur te water gaan en deel uitmaken van een boottocht door de grachten. Wil jij varen mét muziek? Neem dan vooral deel aan de silent disco boottrip!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.