Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Koningsdag 2024 | Dit kun je doen in Utrecht

Koningsdag staat weer bijna voor de deur! Dit jaar blaast onze koning Willem-Alexander 57 kaarsjes uit op 27 april. Tijdens deze nationale feestdag staat Nederland in het teken van oranje, feestjes, drankjes en gezelligheid. Heb je nog geen plannen? Wij delen de leukste activiteiten in Utrecht om je een handje te helpen bij het maken van plannen. 

Koningsdag 2024 evenementen

Vrijdag 26 april beginnen we het feest weekend met Koningsnacht en op zaterdag feesten we verder op Koningsdag. Leuk weetje: in 2025 valt Koningsdag op een zondag, daarom wordt deze nationale feestdag ook volgend jaar op zaterdag gevierd. Wel voordelig, want dat heb je een extra dagje uit om bij te komen. Als traditie bezoekt onze Willem-Alexander een andere Nederlandse stad met zijn familieleden ter gelegenheid van zijn verjaardag. Dit jaar wordt er een bezoekje gebracht aan het Drentsche Emmen. Benieuwd wat er allemaal te doen is in Utrecht? We hebben de leukste activiteiten voor je uitgezocht en op een rijtje gezet. 

Vrijmarkt 

Op vrijdag 26 april kun je vanaf 18.00 uur tot zaterdag 27 april 18.00 uur struinen op de vrijmarkt. Iedereen mag hieraan meedoen en op een kleedje tweedehands spullen kopen en verkopen in het vrijmarktgebied. Je kunt hier meer informatie erover vinden. 

Café Ouwe Dikke Dries

Als je van Nederlandstalige (live)muziek houdt, dan is voor Koningsnacht- en dag Café Ouwe Dikke Dries in Wijk C een ideale plek voor jou. Al meer dan tachtig jaar kun je hier terecht voor veel gezelligheid en plezier onder het genot van een drankje, hapje en muziek. Op Koningsnacht moet je 18+ zijn. Benieuwd naar het programma? Bekijk het hier

Stadhuisplein

Op zoek naar een leuke plek in de stad waar verschillende bandjes/dj's komen draaien? Bezoek dan eens het Stadhuisplein. Ook dit jaar wordt deze plek weer omgetoverd tot een locatie waar een feestje gevierd kan worden op de verjaardag van de koning. Voor het Stadhuisplein moet je 21+ zijn. Vind het hele programma van Koningsnacht- en dag hier

Ping Pong Club

Bij Ping Pong Club is het ook feest tijdens Koningsdag 2024. Het enige wat jij hoeft te doen is een leuke Koningsdag outfit aan te trekken, want zij zorgen voor muziek, drank en het terras. Het feest begint om 12.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Het fijne is dat je geen kaartje hoeft te kopen! Je kunt hier meer informatie vinden over Koningsdag bij Ping Pong Club. 

NEUDE GOES 80's - 90's - 00's

Dansen op hitjes uit de jaren tachtig, negentig en zero's? Dat kan bij Neude tijdens Koningsnacht- en dag! Trek je mooiste oranje kleding aan en laat je dansmoves zien. De entree is gratis en het feestje begint op Koningsnacht om 18.00 uur en op Koningsdag om 13.00 uur. Voor het programma, klik hier

BEAT-Rix Kingsday

Voor het grootste, meest spectaculaire Koningsdag open air festival in de Domstad moet je naar BEAT-Rix. Op het Janskerkhof vind je de vetste artiesten en spectaculaire acts. Voor het feestje moet je 18+ zijn. Wil je de line-up weten? Bekijk hem hier.

Dit was ons overzicht van de leukste activiteiten in Utrecht tijdens Koningsdag 2024. Hopelijk zit er wat leuks tussen. Alvast heel veel plezier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.