Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Kerst op jouw studentenkamer: zo maak je 't gezellig!

We zijn inmiddels over de helft van oktober, het is dus praktisch november en dat is bijna december: de kerstboom kan weer opgezet worden! Als je een echte kerstliefhebber ben dan kan je niet wachten om het hele huis weer te versieren. Een kerstboom, misschien wel twee of drie? Wij vertellen je hoe je binnen een mum van tijd jouw studentenkamer helemaal in de kerstsferen krijgt!

Kerstboom

First things first: een kerstboom! Iedereen die ook maar een beetje van Kerstmis houdt moet een kerstboom plaatsen. Je kan 'm zo persoonlijk maken als je zelf wil met de mooiste kerstballen! Ga je voor een kleurthema? Of ga je lekker over the top met allerlei verschillende kleuren, vormen en materialen? Ga jij dit jaar voor een echte boom? Of wil je liever een kunstkerstboom kopen? Een kunstkerstboom is wel een duurzame keuze, dus dat is zeker het overwegen waard.

Tip: het is leuk om ieder jaar rond kerst ergens een nieuwe kerstbal te kopen voor het volgende jaar. Zo hangt over een jaar of 10 jouw kerstboom vol met mooie herinneringen. 

Sfeerlicht

Je kan veel verschillende, losse lampjesslingers kopen, maar dat is onhandig en vaak ook duurder dan het investeren in één lange lichtjesslinger. WIl je het dit jaar écht goed aanpakken? Koop dit jaar dan een slinger waaraan een bepaalde app verbonden zit. Via zo'n app kan je verschillende kleuren instellen. Zo zijn er lampjes die tegelijkertijd meerdere kleuren laten zien, je kan de kleurvolgorde van de lichtjes instellen en het zelfs mee laten bewegen op muziek! Ideaal voor kerst, maar ook zeker leuk voor aankomende huisfeestjes gedurende het hele jaar :-)!

Geur

Niet per se aan aanvulling op het interieur, maar geur is een belangrijk onderdeel van een gezellige kerstsfeer. Zo kan je geurkaarsen aanzetten, geurstokjes gebruiken of een aroma diffuser aanschaffen. Deze laatste is daarbij ook gezond voor je, omdat je hiermee de luchtvochtigheid in jouw leefruimte wat beter maakt. Dat kan iedereen wel gebruiken in de maanden waarin de verwarming vaak aan staat. 

Accessoires

Tot slot is het neerzetten van kerst accessoires altijd een goed idee. Kleine kerstboompjes, houten decoraties en natuurlijk een kerststalletje kunnen niet ontbreken in jouw studentenkamer. Helemaal next level is het als je thee- en keukendoeken koopt in een kerststijl, een badmat met glitters en een kerstkrans aan je studentenkamerdeur hangt!

Als jouw kamer een hele kerst make-over heeft gehad, kan jij als inwoner van deze kamer natuurlijk niet achterblijven. Trek die gezellige pyjama's uit de kast, je glittersokken en jouw mooie, kerstige outfits! Waarom nog wekenlang - wat zeg ik - maandenlang wachten als je ook nu al kan beginnen met het vieren van Kerstmis. Nu nog een lijst maken met jouw favoriete kerstfilms en genieten maar!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.