Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Jouw badkamer duurzaam opknappen

Met een duurzame badkamer draag jij je steentje bij aan het milieu. Ook is duurzaamheid voor jouw portemonnee belangrijk. Lees in deze blog hoe je jouw badkamer kunt opknappen en met beide aspecten rekening kunt houden.

Badmengkraan

Met een badmengkraan bespaar je veel water, omdat het water sneller op temperatuur is. Er zijn veel keuzes, dus kies is er een die bij jouw budget past. Door je badkuip te isoleren blijft het water langer warm. 

Bad versus douche

Een douche is een stuk duurzamer dan een bad. Als je 9 minuten doucht gebruik je 65 liter. Bij een bad gebruik je 120 liter water. Kies daarom liever voor een douche als je de keuze hiervoor hebt. In een bad kan je natuurlijk ook douchen door de kraan hoog op te hangen. Bij de meeste baden kan dit al, maar je kunt het ook zelf installeren. Als je nog korter doucht bespaar je nog meer water. Je bespaart ook door een douchekop te kiezen die maximaal 7 liter per minuut water geeft.

Verwarming

Sommige badkamers hebben een verwarming. Vraag jezelf af of het echt nodig is om dit aan te zetten. Vaak ben je al uit de badkamer voordat de verwarming echt goed warm is. Dit is erg zonde van het gasverbruik en door je warme douche warmt de badkamer ook al wat op. Een warme badjas kan hetzelfde voor je betekenen en is een stuk duurzamer voor het milieu en je portemonnee. Als je toch een verwarming wilt kan je infraroodpanelen gebruiken om de badkamer warm te houden. 

Glas

Door te kiezen voor HR++ of triple glas te kiezen blijft er meer warmte in je badkamer. Dan hoef je minder gebruik te maken van een verwarming.

Douchemat

Met een douchematje hoef je geen vloerverwarming te nemen. Het douchematje zorgt ervoor dat je geen koude voeten hebt na het douchen. Deze keuze scheelt veel elektriciteit. Was het matje regelmatig. Ondanks dat je schoon de douche uitkomt kan het douchematje vies worden van huidschilfers. Was het niet te heet en laat het uitdrogen.

Ventilatie

Zorg voor een goede ventilatie. Hiermee voorkom je schimmelproblemen en worden je meubels minder snel aangetast en heb je er veel langer plezier van. 

Vind je het lastig om je badkamer schoon te houden? Lees dan de blog 'Badkamer schoonhouden in studentenhuis'.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.