Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Je studentenkamer opknappen doe je zo!

Inmiddels is het studiejaar in volle gang. We kunnen ons voorstellen dat je zo snel mogelijk in je nieuwe studentenkamer wilde toen je eenmaal de sleutel had. Maar misschien denk je er nu aan om toch iets meer op te knappen. Dat snappen we! Zelfs met twee linkerhanden kan je jouw kamer binnen een weekend helemaal aanpakken. Wij vertellen je hieronder hoe!

Nieuwe vloer

Het klinkt vrij ingrijpend, een nieuwe vloer. Maar een pvc click vloer is zo gelegd. De planken kan je met een scherp stanleymes gewoon snijden, dus je hebt geen lastige grote zaagapparatuur nodig. Kies voor een lichte kleur vloer, want zo zorg je ervoor dat jouw studentenkamer ruimtelijker oogt. Ook wil je de vloer in de lengte van je kamer leggen, zo lijkt de kamer dieper. 

Tip: Leg de pakken pvc kliklaminaat 48 uur van te voren plat op de vloer in de kamer waar het wordt gelegd. Zo kan het materiaal wennen aan de temperatuur en luchtvochtigheid. Waarschijnlijk zet het een beetje uit, je hebt natuurlijk liever dat dat gebeurt vóórdat je de vloer legt ;-).

Vloerkleed

Een vloerkleed op jouw nieuwe vloer maakt je kamer helemaal af! Zeker met de huidige gasprijzen is een vloerkleed een goed idee. Het isoleert én houdt je voeten lekker warm. Ga voor een hoogpolig kleed met een mooie print. Een vloerkleed met een ruitpatroon is al jaren een must have voor iedere kamer!

Muur verven

Een muur verven kan werkelijk iedereen, je moet alleen zorgen voor het juiste materiaal. Kies voor goede rollers en een kleine kwast voor de randjes. Als je een hekel hebt aan muren verven dan kan je beter gaan voor een betere kwaliteit verf. Je betaalt er misschien meer voor, maar als de kleur binnen één laag dekt ben je wel gauw klaar! Durf jij te gaan voor kleuren zoals aubergine, donkergroen of terracotta? Als je dat toch wat spannend vindt, dan kan je natuurlijk ook gaan voor het verven van alleen de onderste helft van de muur. Heb je toch een tof kleurtje op de wand, maar voelt het niet als heel heftig.

Verschillende materialen

Voel je je nog niet zo thuis op jouw kamertje omdat je wat sfeer mist? Door gebruik te maken van verschillende materialen creëer je gelijk meer sfeer. Je hebt al een hoogpolig vloerkleed op de grond liggen, maar leg ook verschillende kussentjes op de bank. Zo kan je gaan voor velours kussens, een rond gehaakt kussentje en een basic katoenen kussensloop is ook altijd goed. Heb jij een kast waarin je mooie spulletjes hebt staan? Leg hier dan ook een variatie aan materialen aan. Een aantal mooie boeken, een vaas met wat droogbloemen, een stenen beeldje en een rieten mandje. Zo krijg je een chique, warme uitstraling in een kast.

We wensen je veel succes, je kan het!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.