Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Je kamer stylen met een studentenbudget

We zouden allemaal wel een supergave studio willen huren met flink wat vierkante meters, maar helaas laten die belachelijke huurprijzen het niet toe. En dus zit je opgescheept met je kleine studentenkamertje én weinig geld om dit op een echt leuke manier op te knappen. Maar gelukkig zijn er heel veel opties die je gemakkelijk kunt betalen met je studentenbudget. Kijk maar mee!

Creëer verschillende ruimtes in één ruimte

Vind je het niet zo tof dat je bed én bank in één ruimte staan, of zelfs tegen elkaar aangeschoven zijn? Je kunt dit creatief oplossen door aan je plafond een gordijnrails te bevestigen. Maak je geen gebruik van je bed, dan schuif je het gordijn ervoor en je "slaapkamer" is geen doorn in het oog meer. Kies wel voor een lichte kleur, en door te kiezen voor kant en klaar gordijnen houd je de prijs laag.

Raamdecoratie

Wat je voor je ramen hangt is van grote invloed op de look and feel van je kamer. Houd je van een landelijke of Scandinavische tint in je kamer, dan zijn goedkope shutters de oplossing voor jou. Shutters laten al het licht door wanneer je ze open hebt, maar sluiten ook al het licht buiten wanneer je ze sluit. Daardoor zijn ze ideaal voor als je wilt uitslapen zonder wakker te worden van de zon na een zware nacht ;-). 

Verlichting

Met de juiste verlichting in je kamer ben je al halverwege een gezellige kamer! Koop een aantal verschillende kleine lampjes, maar denk ook zeker aan een lichtjessliert met kleine lampjes. Een lichtslinger met lichtbulbjes eraan is het nieuwe ding. Voor het raam, boven je bed, aan een kant; ze staan overal leuk!

Vloerkleed

Lag er al een vloer in je nieuwe kamer en mag - of wil - je 'm niet vervangen maar is 'ie spuuglelijk? Koop een mooi, groot kleed! Je kamer wordt sowieso een stuk sfeervoller door het gebruik van zachte materialen dus het is een win-winsituatie! Je kamer wordt gezelliger én je ziet minder van je vloer. Online kun je veel vloerkleden scoren tegen een goede prijs! Houd vooral de aanbiedingen in de gaten, want die zijn er vaak genoeg!

Het kleinste kamertje

Vaak is de badkamer (én toilet) het kleinste kamertje in huis. Daar moet je dus slim mee om gaan. Als je in een appartementje gaat wonen met vrienden of huisgenoten is de kans groot dat je het badkamerraam moet voorzien van raamdecoratie. Tip: neem géén stof! Dat gaat door de vochtigheid schimmelen. Kies iets van kunststof of hout. Een kleine badkamer komt het beste tot z'n recht met een lichte kleur raamdecoratie. Zoals witte jaloeziën of shutters. Je kunt ze sluiten naar wens waardoor je ook wat licht door kunt laten. Ideaal! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.