Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Is het al tijd om jouw studieboeken te verkopen?

De meeste studenten hebben het nog druk met de tentamens, maar sommigen hebben al bijna vakantie, of zijn bezig met hun afstudeerstage. Deze studenten doen waarschijnlijk hun studieboeken niet meer open en kunnen alvast bezig met het verkopen van hun studieboeken. Zo houden ze extra geld over voor de vakantie. Wil jij ook weten hoe je geld kunt verdienen met het kopen en verkopen van studieboeken? Lees dan snel verder.

Geld verdienen met tweedehands studieboeken

Geld verdienen met het kopen en verkopen van tweedehands studieboeken is tegenwoordig vrij eenvoudig. Studieboeken verkopen kan via een online marktplaats, zoals bijvoorbeeld Bookmatch. Hier kun je tweedehands studieboeken verkopen en tweedehands studieboeken aanschaffen voor het nieuwe schooljaar. Met het verkopen van studieboeken verdien je geld en met het kopen van studieboeken bespaar je geld, dus in beide gevallen houd je geld over. Hoe lekker is dat?

Waarom verkopen studenten hun studieboeken?

Er zijn verschillende redenen waarom studenten hun studieboeken verkopen. Ten eerste is het tegenwoordig vrij eenvoudig om studieboeken te verkopen en is dit al binnen een paar minuten geregeld. Ook voor de luie studenten is het verkopen van studieboeken dus weggelegd. Verder ben je met het kopen en verkopen van tweedehands studieboeken duurzaam bezig. Ook dit is iets waar steeds meer studenten bij stilstaan. Uiteindelijk blijft de voornaamste reden wel dat het gewoon lekker cashen is!

Laten we even een rekensommetje maken. Stel; jij hebt 10 studieboeken gekocht voor dit schooljaar. Dan heb je hier waarschijnlijk een paar honderd euro voor betaald, als je ze nieuw hebt aangeschaft. Als je ze bij een online tweedehands marktplaats had gekocht, had je waarschijnlijk meer dan 100 euro bespaard. Ook bij het verkopen van studieboeken kun je makkelijk geld verdienen. Als jouw studieboeken nog 20 euro per stuk opleveren, verdien je toch 200 euro. De kans is groot dat de studieboeken anders in de kast belanden en je ze nooit meer open doet.

Koop en verkoop jouw tweedehands studieboeken

Ben jij bijna klaar met school, of heb je nog studieboeken waar je niks meer mee doet? Dan is het tijd om jouw studieboeken te verkopen. Doe je dit via Bookmatch? Dan weet je zeker dat je er een leuk zakcentje aan overhoudt. Bookmatch wordt door bijna 20.000 klanten aanbevolen en wordt door studenten gemiddeld beoordeeld met een 9,1. Verder zijn er bij Bookmatch al meer dan een miljoen studieboeken verkocht, sinds de oprichting. Ook als je op zoek bent naar een studieboek, is de kans groot dat je hem vindt op de marktplaats van Bookmatch. Tip: Gebruik ook de Bookmatch app!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.