Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Interview Studentenvereniging: US Beat It!

Ben jij van plan om je in het aankomende studiejaar aan te sluiten bij een studentenvereniging? Wat een goed idee! Vind je de keuze alleen lastig te maken? Geen probleem! Wij hebben voor jou de belangrijkste vragen gesteld aan US Beat It! Lees je mee?

Allereerst: vertel over jullie vereniging. 

Wij zijn de Utrechtse studentsquashvereniging Beat It en zoals de naam als zegt zijn wij dé squashvereniging voor studenten in Utrecht. Bij Beat It richten wij ons op sportiviteit en gezelligheid. In het geval van de sportieve activiteiten vallen deze twee eigenlijk altijd samen, maar we doen ook losse sociale activiteiten. US Beat It bestaat sinds 2008 en vorig jaar hebben we dan ook ons 10-jarig bestaan gevierd. In die 10 jaar is er veel veranderd binnen Beat It, maar ondanks dat de aanpak veranderde, zijn de kernwaarden altijd hetzelfde gebleven: Om studenten met plezier te laten squashen en een hoop nieuwe vrienden te maken. Want dat we een sportvereniging zijn, maakt ons niet minder een studentenvereniging.

US Beat It is een vereniging voor iedereen en wij dragen dus ook een warm hart uit naar internationals. Wij zien onszelf als een gemengde vereniging met zowel Nederlandse en Internationale leden. De verhouding hiertussen is momenteel ongeveer 50/50. Dit biedt Nederlanders de uitgelegen kans om vrienden te maken met een andere culturele achtergrond en voor de internationals om vrienden te maken in dit nieuwe vreemde land waar ze terecht zijn gekomen en enige tijd zullen verblijven. Bij Beat It kom je voor de squash en blijf je voor de vrienden (en ook wel voor de squash natuurlijk ?).

Als een (aankomende) student zich wilt aansluiten bij jullie vereniging, voor welke datum moeten zij dat dan doen?

Beat It heeft geen vaste inschrijfdata en nieuwe leden kunnen zich dan ook het hele jaar door inschrijven bij onze vereniging. Belangrijk hierbij is wel dat leden zich elk jaar opnieuw moeten inschrijven. De inschrijvingen worden dan ook gereset op de dag na de laatste dag van het schooljaar (dit jaar 29 juni).

Dan zijn ze ingeschreven, dan komt de bekende ontgroening. Wat kunnen aankomende studenten verwachten?

Beat It heeft geen ontgroening. Zoals eerder gezegd zijn we een vereniging voor iedereen en daarom willen we ook geen mensen afschrikken of weigeren met een ontgroening.

Hoeveel betaal je gemiddeld voor een lidmaatschap en zijn er andere kosten waarbij rekening gehouden moet worden? Moet er kleding aangeschaft worden bijvoorbeeld?

Voor een lidmaatschap bij Beat It betaal je €25 euro en dan ben je een jaar lid. Waar je rekening mee moet houden is natuurlijk dat je wel sportkleding nodig hebt om in te squashen. Het belangrijkste hierbij zijn de schoenen en het racket. De schoenen moeten binnen schoenen zijn zonder zwarte zool. Het racket kun je de eerste paar keren van ons lenen. Op deze manier kun je kijken of het iets voor je is zonder meteen kosten te maken. Een racket hoeft niet duur te zijn en je hebt er al een voor €8,- zodra je de smaak te pakken krijgt en fanatieker wordt zal je waarschijnlijk wel een wat duurder racket willen, maar ook deze zijn er in alle prijsklassen en ze gaan vaak heel lang mee.

Zijn er verenigingsplichten?

Beat It kent geen plichten binnen de vereniging. Je komt zo vaak en zo lang als je wil. Natuurlijk is het wel het leukste als je erg actief bent binnen de vereniging, want dat krijg je de beste ervaring. Hier is ook alle mogelijkheid toe met alle dingen die we binnen de vereniging organiseren.

Wie zitten er dit jaar in bestuur en wat zijn de taken?

De bestuursleden van 2018-2019 zijn als volgt: 11de bestuur US Beat It:

Eline Reijnen – Secretaris

Emma Cornielje – Penningmeester

Thom Hermens – Voorzitter

Dan Jarman – Commissaris Sport

Jonne Visser – Commissaris Extern

Hoe kom je terecht in het bestuur? Wat moet je daarvoor doen?

Het bestuur heeft elk jaar flinke invloed op de vereniging en wat er allemaal gedaan wordt. Om in het bestuur te komen hoef je eigenlijk niet meer te doen dan daarvoor te solliciteren. Maar voordat je vervolgens in het bestuur komt wordt er wel gekeken naar hoe actief je bent, hoe enthousiast je bent over de sport en de vereniging en ook hoe je binnen de vereniging ligt. Als bestuurslid moet je natuurlijk met iedereen overweg kunnen. Ook kijken we naar hoe gekwalificeerd je bent. Want we hier mee bedoelen is dat we kijken of je serieus kan zijn over de vereniging, en of je het aan zou kunnen om de vereniging te leiden.

Waarom moeten (aankomende) studenten lid worden van jullie vereniging?

Bij Beat It leer je niet alleen een geweldige sport kennen die voor vele nog onbekend is, maar je maakt ook vrienden voor het leven zowel binnen als buiten Nederland. Je kan bij ons zo actief zijn als je zelf wilt en dit geeft je grote flexibiliteit in je studentenleven om zowel het mooie van het studentenleven te ervaren, maar toch ook om die mooie cijfers te blijven behalen, want uiteindelijk willen we natuurlijk allemaal een diploma. Kortom, voor een sportief maar ook super sociaal studentenleven moet je bij Beat It zijn!

Ook doen we een aantal grote evenementen elk jaar waar iedereen heel enthousiast over is. Dit zijn vaak evenementen waar we een weekendje voor weg gaan. De leukste hieronder is het zo geheten Hitchhikkingsweekend. In dit weekend dat altijd tijdens Pinksteren is. Krijg je op de zaterdagochtend een briefje met daarop een locatie. De bedoeling is dat je daar met je partner zo snel mogelijk komt door te liften. Dit is een heel gave ervaring en iets wat je niet vaak meer ziet tegenwoordig, maar wel door iedereen als heel leuk wordt ervaren.

Wat is jouw leukste herinnering aan jullie vereniging? 

Het kiezen van mijn mooiste herinnering aan Beat It is lastig. Er is zoveel om uit te kiezen. Ik zou kunnen kiezen voor het moment dat ik officieel voorzitter werd of voor een van de vele tripjes of evenementen die we met Beat It doen. Maar ik denk dat ik toch moet kiezen voor mijn eigen verjaardag, ik had namelijk aangekondigd dat ik mijn verjaardag zou vieren in een klein cafeetje in de binnenstad. En tot mijn verbazing waren er ineens 20 mensen meer dan ik had verwacht. Pas toen kwam het besef hoe veel leuke nieuwe vrienden ik eigenlijk wel niet had gemaakt binnen de vereniging. Ik denk dat het overbodig is om te zeggen dat dit mijn leukste verjaardag tot nog toe was en de nieuwe vrienden is iets waar ik Beat It voor eeuwig dankbaar voor ben!

Is er iets wat je echt wilt laten weten aan (aankomende) studenten?

Veel nieuwe studenten denken dat een studentenvereniging niks voor hen is. En die gedachte begrijp ik helemaal. Ik had dat ook voordat ik bij een vereniging ging. En de reden dat ik in eerste instantie lid werd was omdat ik meer wilde sporten. Maar het is het beste wat me ooit is overkomen. Ik wil alle nieuwe studenten mee geven om toch minstens een keer avondje te gaan kijken bij een vereniging. Er is voor iedereen wel een vereniging te vinden die bij ze past en als je er een vind die bij je past zal je er echt geen spijt van hebben. Mijn tip is dan ook, stap alsjeblieft over het vooroordeel van studenten(sport)verenigingen heen als je dat hebt en probeer het uit. Het is onbeschrijfbaar mooie toevoeging aan je studentenleven en ik gun het iedereen.

Als iemand nog een vraag heeft voor jullie, waar kunnen ze dan terecht? 

Je kan altijd terecht op onze website van US Beat It om te kijken naar foto’s of om je direct in te schrijven. Natuurlijk kan je ons altijd mailen dit kan door een mailtje te sturen naar bestuur@usbeatit.nl. Mocht je mij naar aanleiding van dit verhaal persoonlijk iets willen vragen dan kan je ook altijd mailen naar voorzitter@usbeatit.nl en dan praat ik maar al te graag met je verder!

Dingen die Beat It karakteriseren: Sportief, veel sociale activitetien, Je bent zo actief als je wil zijn.

Denk je dat US Beat It dé studentenvereniging voor jou is? Dan kun je je nu gelijk aanmelden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.