Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Interview Studentenvereniging: STUdance

Ben jij van plan om je in het aankomende studiejaar aan te sluiten bij een studentenvereniging? Wat een goed idee! Vind je de keuze alleen lastig te maken? Geen probleem! Wij hebben voor jou de belangrijkste vragen gesteld aan STUdance! Lees je mee?

Allereerst: vertel over jullie vereniging!

STUdance is opgericht in 1993 en is uitgegroeid tot de grootste studenten dansvereniging van Nederland. We hebben bijna 300 dansende studenten. Het doel van STUdance is kwalitatief goede danslessen te verzorgen aan studenten voor een zachte prijs. Naast leuke danslessen is gezelligheid ook belangrijk bij STUdance. Vele commissies verzorgen voor toffe feestjes, maandelijkse borrels, heerlijke diners, bijzonderste dansworkshops, weekendjes weg en nog heel veel meer. Bij STUdance sta je niet stil!

Als een (aankomende) student zich wilt aansluiten bij jullie vereniging, voor welke datum moeten zij dat dan doen?

STUdance heeft een open lesweek in week 36. Studenten mogen tussen 2 en 6 september gratis en vrijblijvend alle lessen volgen. Ze kunnen aan het einde van de week inschrijven voor het volgende dansseizoen.

Dan zijn ze ingeschreven, dan komt de bekende ontgroening. Wat kunnen aankomende studenten verwachten?

STUdance kent geen ontgroening. Wij hebben wel een kennismakingsetentje met je dansgroep. Ook hebben we een vrijblijvende eerstejaarsweekend. Eerstejaarsweekend is eigenlijk een weekend waarbij je de vereniging meer zal leren kennen. Dit doen we voornamelijk door leuke activiteiten, denk hierbij aan dansworkshops, spelletjes, etc..

Hoeveel betaal je gemiddeld voor een lidmaatschap en zijn er andere kosten waarbij rekening gehouden moet worden? Moet er kleding aangeschaft worden bijvoorbeeld?

Voor exacte bedragen adviseer ik je om onze website raad te plegen. Hier staan de meest actuele tarieven van STUdance en kan elk jaar verschillen. Bij STUdance heb je geen verplichte danskleding. Het is namelijk wel fijn als je spitzen hebt als je op spitzen wilt gaan dansen.

Zijn er verenigingsplichten?

Vooral veel dansplezier hebben!

Wie zitten er dit jaar in bestuur en wat zijn de taken?

26ste bestuur der STUdance bestaat uit 6 leden.

Lot Custers is de voorzitter met Lara van Haaren als secretaris. Evi Oomens heeft alle financiën onder controle als penningmeester. Merel van der Wal is de commissaris Dans en zorgt voor alle danslessen en docenten. Daarnaast hebben we Floor Tuijtelaars als commissaris Extern, die voor alle partners en sponsor zorgt. Je heb mij, Levinh Nguyen, nog als commissaris PR.

Hoe kom je terecht in het bestuur? Wat moet je daarvoor doen?

Helaas hebben we net het 27ste kandidaatsbestuur onthuld. Als je actief bent en je groot hart hebt voor ons vereniging maak je misschien wel kans om volgend jaar een kandidaatsbestuurlid te worden. Ik ben nu derde jaars lid van STUdance en heb twee jaar met plezier commissies gedaan. Voor STUdance zat ik 5 jaar bij een andere vereniging en ik had het daar zeker ook leuk. STUdance heeft mijn hartje toch meer veroverd. STUdance heeft mijn passie voor dans en gezelligheid kunnen combineren in een vereniging..

Waarom moeten (aankomende) studenten lid worden van jullie vereniging?

Dansen kan iedereen! Heb jij heel veel danservaring of is je enige danservaring in de club? Iedere student is welkom bij STUdance. Wij bieden namelijk danslessen in 5 verschillende stijlen, namelijk Hiphop, Street, Modern, Jazz en Klassiek. Weet jij eigenlijk niet wat bij je past? Dan is de Mixles mischien iets voor jou. Mixles is een speciale les voor beginners die nog aan het oriënteren zijn. Zij zullen verschillende dansstijlen tijdens de lessen krijgen. Vergeleken met de reguliere dansscholen zijn onze lessen ook nog eens voor een prikkie! Naast veel dansplezier kan je nog heel veel gezelligheid verwachten bij STUdance. Van maandelijkse borrels tot de leukste weekendjesweg, bij STUdance zal je zeker niet stil zitten.

Wat is jouw leukste herinnering aan jullie vereniging?

Mijn leukste ervaring is wanneer ik met mijn dansgroep op het grootste podium van Utrecht zat te shinen met mijn eigen choreografie. Pure adrenaline stroomde door mijn bloedvaten. We werken al maanden aan ons optreden en toen de muziek stil viel en het publiek op stond om ons een warm applaus te geven, was ik helemaal overdonderd. Trots was ik, trots op mijn dansers, trots op mijzelf.

Is er iets wat je echt wilt laten weten aan (aankomende) studenten?

STUdance heeft aan het einde van het dansseizoen een eindvoorstelling. Dit jaar zal hij plaatsvinden op 23 juni 2019 in de Stadsschouwburg Utrecht. Wij zullen dan met 300 leden het grootste podium van Utrecht onveilig maken. Ben jij benieuwd wat STUdance in petto heeft? Kom naar ons dansvoorstelling en geniet van een spetterende show! Meer informatie kun je vinden op onze Facebook-pagina. .

Als iemand nog een vraag heeft voor jullie, waar kunnen ze dan terecht?

Meer informatie kan je vinden op de website van STUdance.

We hebben ook een Instagram die je kan volgen: @studance.utrecht

Tijdens de UIT (Utrechte Introductie Tijd) kan je ons terug vinden op de sportmarkt, culturele festival en informatiemarkt.

Als je nog vragen hebt, kan je altijd mailen naar info@studance.nl.

Denk je dat STUdance dé studentenvereniging voor jou is? Dan kun je je nu gelijk aanmelden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.