Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Interview met onze blogger Robin

Wist je dat we inmiddels 20 bloggers hebben schrijven voor verschillende studentensteden in Nederland? Omdat we heel blij met hen zijn, besloten we ze een aantal vragen te stellen over wie ze zijn, sinds wanneer ze super toffe content schrijven én vertellen ze jou hun favo hotspot in hun studentenstad! Vandaag Robin, zij heeft altijd geschreven voor UtrechtStudentenstad. Sindskort woont zij Rotterdam en dus zal zij gaan schrijven voor RotterdamStudentenstad!

Hi Robin, wil je wat over jezelf vertellen? Wie ben je, waar woon je, waar en wat studeer je?

Ik ben Robin, 23 jaar oud en ik woon momenteel in Utrecht. Toen ik begon met schrijven voor UtrechtStudentenstad.nl studeerde ik Communicatie- en Informatiewetenschappen. Inmiddels heb ik die bacheloropleiding afgerond en ben ik bezig met de master Film- en Televisiewetenschap.

Je schrijft voor UtrechtStudentenstad. Sinds wanneer doe je dit en wat vind je het leuk aan het schrijven voor ons?

Ik schrijf sinds augustus 2017 blogs voor UtrechtStudentenstad.nl en sinds een aantal maanden schrijf ik ook algemene blogs die op meerdere StudentenSteden-websites worden geplaatst. Ik vind het vooral leuk dat ik voor het schrijven van de blogs op de hoogte moet zijn van wat er in de stad gebeurt, bijvoorbeeld van leuke feestjes, andere evenementen en nieuwe hotspots.

Welke blog vond jij het leukste om te schrijven en waarom?

De leukste blog om te schrijven vond ik "Wat moet je nog doen in Utrecht voordat je studententijd ten einde loopt?". Toen ik deze blog schreef was ik zelf tijdelijk aan het werk en miste ik mijn studentenleven enorm! Het was leuk om toen weer terug te denken aan de dingen die typisch zijn voor studenten. Gelukkig kan ik daar nu ook weer van meegenieten!

Wat is jouw favoriete hotspot in jouw studentenstad?

Aan het begin van mijn studententijd was ik bijna iedere dinsdagnacht te vinden in de Poema, dat was toen echt mijn favoriete spot om uit te gaan. Nu ga ik voor het uitgaan liever naar de Nobelstraat. In de zomer is mijn favoriete plekje voor overdag de Neude (een beetje cliché, ik weet het), omdat het daar altijd gezellig is op het terras.

Welke plek is dé plek om te studeren in jouw studentenstad?

Als ik goed wil studeren, heb ik een stille omgeving nodig. Ik ga daarvoor het liefst naar de Universiteitsbibliotheek in de Binnenstad, maar het nadeel hier is dat je er vaak wel vroeg moet zijn om een fijne plek te bemachtigen. Als ik moet samenwerken voor een opdracht vind ik Het Gegeven Paard een fijne plek om te zitten.

Welke insiders studententip heb jij voor andere studenten in jouw studentenstad? 

Een leuke (en leerzame) tip vind ik de evenementen van Studium Generale, zoals het Science Café en het Filosofisch Café. Dit zijn gratis evenementen waarbij je lezingen krijgt over allerlei actuele onderwerpen, zoals privacy, ideeën over gezond eten/leven en gendervraagstukken. Een andere tip is de studentenhap bij The Florin op maandag en dinsdag (voor maar €6). Houd hier wel rekening met de drukte, want dit is vrij populair.

Bedankt voor je tijd, Robin!

Wil je meer blogs van Robin lezen? Dat kan via zijn eigen pagina waar je al zijn geschreven blogs kunt vinden.

Lijkt het jou ook leuk om te schrijven voor UtrechtStudentenstad? Stuur ons een proefblog en we nemen gauw contact met je op!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.