Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Huisarts in je studentenstad

Vroeger zat jij waarschijnlijk gewoon bij dezelfde huisarts als je ouders. Maar nu je in een studentenstad woont kan dit misschien niet meer. En dat terwijl een huisarts in je studentenstad zo belangrijk kan zijn. Je kunt namelijk hulp vragen bij je huisarts als je niet goed in je vel zit, als je klachten hebt die bij een SOA passen, als je bijvoorbeeld een keel- of oorontsteking hebt, en natuurlijk voor nog veel meer redenen. Lees in deze blog meer over een huisarts is jouw studentenstad. 

Waarom een huisarts in je studentenstad

Waarom kun je niet gewoon bij je oude huisarts blijven en daarheen reizen als je ergens last van hebt? Officieel mag dit wel, maar als je te ver weg bent gaan wonen kan je huisarts je weigeren om aan te nemen. Een huisarts moet namelijk in acute situaties heel snel bij je kunnen zijn. Als jij bent verhuisd naar een studentenstad dat een stukje verder is dan je ouderlijk huis, is de kans dus groot dat je oude huisarts wat ver weg zit. Je zult daar misschien nog wel regelmatig komen, maar wanneer je met spoed hulp nodig hebt of wanneer de huisarts bij jou thuis op bezoek moet komen wordt de afstand toch best wel lastig. De vuistregel die de huisartsen hanteren is dat een huisarts niet veel meer dan 15 minuten reizen moet zijn van zijn of haar patiënten. Hierom zou het dus goed kunnen voorkomen dat jij een nieuwe huisarts moet zoeken als je verhuisd bent naar Utrecht. Kijk bijvoorbeeld eens bij Huisartsenpraktijk Janskerkhof en campus. Deze huisartsenpraktijk zit in het centrum en is ook goed bereikbaar met het ov.

Waar let je op bij een nieuwe huisarts in je studentenstad?

Je bent er dus over uit dat je op zoek moet naar een nieuwe huisarts in je studentenstad. Maar waar let je dan precies op? Het vinden van een nieuwe huisarts kun je doen op verschillende websites. Zo vind je op de website van Zorgkaart Nederland een lijst met huisartsen bij jou in de buurt. Daarnaast is het handig om naar een aantal aspecten van een huisarts te kijken. Allereerst kan het fijn zijn om op zoek te gaan naar een studentenhuisarts. Een studentenhuisarts is een gewone huisarts, maar dan gespecialiseerd in problemen die vaak voorkomen bij studenten. Zij hebben specifieke kennis over het studentenleven. Zij zijn te vergelijken met een bedrijfsarts, die specifieke kennis heeft over een bedrijf of een branche. Een studentenhuisarts is eigenlijk een bedrijfsarts voor een student. Ook is het belangrijk dat je je op je gemak voelt bij je huisarts. Maak een keer een afspraak om kennis te maken en kijk of jullie een match zijn. Als je het toch lastig vindt om zelf een goede nieuwe huisarts te vinden, kun je hulp vragen bij je zorgverzekeraar. Zij hebben vaak ook een goede lijst van mogelijke huisartsen en kunnen je wellicht wat meer vertellen over een specifieke huisarts. Heb je een nieuwe huisarts gekozen? Schrijf je dan in bij de desbetreffende huisarts en hoor of hij of zij je aanneemt of weigert. 

Hopelijk heb je zo wat meer duidelijkheid over een huisarts in jouw studentenstad. Heb je toch nog vragen? Stel deze dan aan een professional. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.