Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Huis opruimen in 3 stappen

Je kamer of huis opruimen en schoonmaken, kan behoorlijk wat tijd kosten. Je kan tegenwoordig zelfs professionele hulp inschakelen of de methode van opruimgoeroe Marie Kondo volgen. Het is dan ook een rotklus, maar geeft zoveel voldoening als het gedaan is. Je zal er wat tijd in moeten steken, maar met dit stappenplan heb je uiteindelijk een mega opgeruimd huis. Let’s go!

1. Keuzes maken

Misschien is het moeilijkste aan opruimen wel het weggooien van dingen. Het is heel belangrijk dat je voor jezelf weet wat jij belangrijk vindt. Als je kan selecteren wat voor jou heel belangrijk is (en je dus niet wil weggooien), maak je het makkelijker voor jezelf om wel afstand van minder belangrijke dingen te kunnen doen.

2. Kleding opruimen

In jouw kledingkast (die waarschijnlijk bomvol hangt) is er een groot gedeelte wat je amper of nooit draagt. Dit zorgt ervoor dat je denkt dat je niks hebt om aan te doen, want het geeft alleen maar pure keustress! Gooi alle kleding uit je kast en maak drie verschillende stapels. De eerste stapel wordt de kleding waarvan je zeker weet dat het wil houden. Gooi op de tweede stapel de twijfelgevallen en op de derde stapel komen de kledingstukken waarvan je niet eens meer wist dat je ze had en nooit meer gaat dragen. Het enige dat je dan nog moet doen, zijn de twijfelgevallen houden of weggooien. Ben je te lang aan het twijfelen bij een kledingstuk? Die hoort dan op de ‘weggooi stapel’. Als dit je is gelukt en je de smaak te pakken hebt, kunnen we door naar de volgende stap voor een schoon huis!

3. Huis opruimen

Wat je met je kleding hebt gedaan, kan je natuurlijk toepassen op heel veel andere spullen in huis. Het is vooral belangrijk dat je dubbele spullen of ‘spullen misschien voor later’ de deur uit doet. Dit zijn typisch van die dingen die je uiteindelijk toch niet meer gaat gebruiken en dus alleen maar voor rotzooi en onrust zorgen. Geeft het je een beter gevoel om er iemand anders blij mee te maken? Breng het dan bijvoorbeeld naar een kringloop of verkoop het online.

Het mag dan wel een grote klus zijn, maar je zal zien dat je opruimen op deze manier langzaam leuk gaat vinden! Na het opruimen en harde werken ben jij vast weer toe aan iets leuks! Lees hier dan nog wat tips tegen verveling tijdens de coronamaatregelen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.