Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Hoe richt je je studentenkamer leuk in?

Ga jij binnenkort op jezelf wonen of woon je al in een studentenkamer? Dan herken ook jij vast wel dat het soms best moeilijk is om je kamer in te richten. Je hebt vaak niet enorm veel ruimte, en deze wil je wel optimaal benutten. Maar tegelijkertijd wil je ook dat je kamer er leuk en gezellig uitziet. In dit artikel geven we je wat tips hoe jij je studentenkamer leuk kunt inrichten!

Maximaliseer de ruimte

Meestal heb je in je studentenkamer niet enorm veel ruimte, dus moet je de ruimte die je wel hebt optimaal gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een bed met extra opslagruimte hieronder. Een makkelijkere optie is het ophangen van wandplanken, waarop je bijvoorbeeld je boeken en andere benodigdheden kwijt kunt. Een klein ladekastje in de hoek van je kamer kan ook helpen om je losse spullen, zoals portemonnee en sleutels, hierin kwijt te kunnen. Zo oogt je kamer ook nog eens opgeruimd en heb je een vaste plek voor je spullen!

Personaliseer je kamer met decoratie

Zeker wanneer je ver van huis studeert, kan het fijn zijn om jouw studentenkamer helemaal jouw eigen plekje te maken. Zet bijvoorbeeld wat foto’s neer in een fotolijstje, leg een jute vloerkleed neer op de vloer en leg wat extra kussentjes op je bed. Zo voelt het net wat meer als je eigen plekje! Je kunt ook foto’s aan de muur plakken met bijvoorbeeld washi-tape of ander tape, zodat je geen schade aanbrengt aan de muren. Dit mag namelijk niet in elke studentenkamer!

Houd het opgeruimd

Het kan lastig zijn om je studentenkamer opgeruimd te houden als je het enorm druk hebt, maar toch kan dit bijdragen aan een overzichtelijk en opgeruimd hoofd. Zo voorkom je onnodige stress omdat je je spullen kwijt bent. Ook helpt een schoon en opgeruimde kamer bij het studeren, omdat je je hierdoor rustiger voelt.

Creëer een goede studieplek

Je studententijd is niet alleen maar feesten en gezelligheid, soms moet er natuurlijk ook echt gestudeerd worden. Het kan dus fijn zijn om een studiehoekje in je kamer in te richten, zodat je je hier goed kunt focussen op je werk. Zet hier een goede bureaustoel of een ergonomische stoel neer, een bureau en misschien een vintage vloerkleed om je voeten warm te houden tijdens het studeren. Ook een goede vorm van verlichting, zoals een bureaulampje kan je goed helpen bij het studeren. Door alleen op deze plek te studeren, kun je ervoor zorgen dat je je focus goed kunt behouden.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.