Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Hoe je met verf jouw studentenhuis eigen maakt

Ga je voor het eerst op kamers wonen? Of beschik je - met of zonder huisgenoten - over je eigen studentenhuis? Misschien is het wel je eerste eigen stekje. Dit plekje wil je natuurlijk wel helemaal eigen maken. Je kunt hierbij op verschillende manieren te werk gaan, bijvoorbeeld het kopen van je eigen meubels. Maar ook verf kan een grote rol spelen in het geheel eigen maken van je studentenhuis. In deze blog vertellen we je meer over hoe je verf kunt gebruiken en op wat voor manieren dit je studentenhuis omtovert tot je eigen plekje.

Buiten aan de slag met een lak

Het personaliseren van je studentenhuis zit hem in de details. Natuurlijk hebben grote vlakken zoals muren een impact, maar ook het (in een andere kleur) schilderen van je deuren en kozijnen maakt verschil. Als je komt aangelopen en je ziet de door jou gekozen kleuren, dan heb je meteen iets van: dit is mijn huisje. Bovendien verf je deuren en kozijnen buiten niet alleen vanwege de kleur, maar ook om ze te onderhouden. Hoe beter je huisje eruit ziet, hoe fijner je jezelf voelt.

Voor het lakken van deuren en kozijnen buiten, en ook voor andere houten oppervlakken in de buitenlucht, maak je gebruik van een lak voor buiten. Zoek je een product van een hoge kwaliteit, dan kies je voor Sigma S2U Allure. Dit product kun je inzetten om 4-seizoenen onderhoud mee uit te voeren. Deze lakverf voor buiten kan het hele jaar door worden toegepast op houten oppervlakken buiten zoals geveltimmerwerk, deuren en kozijnen. Met de juiste voorbehandeling kun je deze lak ook op kunststof, staal en non-ferrometalen aanbrengen. De goed dekkende lak behoudt uitstekend zowel glans als kleur. Zoek je een lak met zijdeglans glansgraad in plaats van hoogglans? Kies dan voor deze Sigma S2U Allure Satin.

Muurverf

Je kunt buiten aan de slag gaan, maar de meeste tijd spendeer je natuurlijk binnen in je studentenhuis. Daar wil je het geheel eigen maken. Je kunt het interieur aanpassen, maar verf kan ook een grote rol spelen als het gaat om het personaliseren van de woning. Je kunt alle kanten op. Je kunt het neutraal houden, bijvoorbeeld door te kiezen voor een witte kleur. Bijkomend voordeel van een dergelijke lichte kleur is dat de ruimte groter lijkt. Houd je juist van een meer knus, dan kun je ook kiezen voor een warme en wat meer donkere kleur.

Qua kleuren kun je helemaal losgaan. Je kunt kiezen voor rustige kleuren, maar extraverte kleuren waar je energie van krijgt zijn natuurlijk ook prima voor je muren. Dat is het mooie aan je studentenhuis aanpakken: je kunt je creativiteit de vrije loop laten. Zelfs combinaties zijn mogelijk: neutraal met neutraal, neutraal met fel of ton sur ton combinaties, waarbij je verschillende tinten van dezelfde kleur combineert. 

Het meubilair verven

Beschik je over eigen houten meubels, maar vind je ze nog wat saai? In dat geval kan je de meubels ook schilderen. Je kunt zelfs de textuur aanpassen, door bijvoorbeeld een krijtverf toe te passen. Wil je juist de natuurlijke en onbehandelde uitstraling van het hout behouden? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lak met een zijdeglans of hoogglans glansgraad. Ook op dit gebied kun je alle kanten op en kun je alles helemaal naar jouw smaak maken. Zo maak je jouw studentenhuis pas echt eigen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.