Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Hoe is het om lid te zijn van studentenvereniging U.H.S.V. Anteros?

Denk jij erover na om lid te worden van een studentenvereniging? Dan wil je vast weten hoe het er bij de verschillende verenigingen aan toegaat! Wij vroegen daarom aan Eva hoe het is om lid te zijn van LHBT+ gezelligheidsvereniging U.H.S.V. Anteros!

Vertel: wat is U.H.S.V. Anteros voor studentenvereniging?

U.H.S.V. Anteros is een Utrechtse gezelligheidsvereniging gericht op LHBT+ studenten. We bestaan sinds 2010 en zijn ondertussen uitgegroeid tot een groep van ongeveer 200 leden. Anteros is met een reden dé LHBT+ gezelligheidsvereniging van Utrecht, want Anteros staat voor diversiteit, gezelligheid en vrijblijvendheid. Iedereen is welkom bij ons. Of je nou gay, straight of daar ergens tussenin zit, of het allemaal niet weet. Zolang je open-minded bent, pas je erbij en vind je zeker weten je plek. We hebben een enorme diversiteit aan leden; begin van een opleiding of al bijna klaar, uit een ver land of geboren en getogen in Utrecht, en allerlei verschillende studies.

We zijn als vereniging altijd lekker druk. We hebben namelijk 13 verschillende commissies die van alles organiseren, meerdere disputen en ook nog onze wekelijkse borrels in stamkroeg de Bodytalk. Op deze borrels kan iedereen langskomen. Dus ook als je nog twijfelt om lid te worden, ben je van harte welkom om ons te leren kennen tijdens een gezellige avond!

Hoe kunnen (aankomende) studenten zich inschrijven voor jullie vereniging?

Je kan je op elk moment van het verenigingsjaar inschrijven. Maar het leukst is natuurlijk om je aan het begin van het jaar in te schrijven. Dan kan je mee op introductiekamp en leer je alle andere nieuwe leden goed kennen. Twijfel je nog aan het begin van het jaar? Later inschrijven is altijd mogelijk en je kan dan mee met het winter introductiekamp!

Inschrijven is verder supermakkelijk, want het kan gewoon via het inschrijfformulier op de website en via een uitgeprint formulier wat je (via de mail) in kan leveren. Je wordt dan supersnel ingeschreven en kan vrijwel direct beginnen aan je avontuur als Anteriaan. Je mag in de besloten Facebookgroep, de WhatsApp-groepen, op het ledenportaal en kan meteen beginnen met het leren kennen van Anterianen en meedoen aan activiteiten.

Voel je je onzeker over het langskomen op een borrel, omdat je net nieuw bent of nog twijfelt om lid te worden? Geef je dan op voor een borrelbuddy. Dit is een gezellig ouder lid van Anteros die dan eerder met je afspreekt om samen naar de borrel te gaan of die je op de borrel ontvangt. Deze buddy kan je dan helpen om mensen te leren kennen en je kan meteen al je vragen kwijt over Anteros. Kijk daarom vooral een keer naar het inschrijfformulier en naar onze borrelbuddy's op de website!

Als studenten zich hebben ingeschreven, is er dan een introductie of ontgroening?

Anteros is vrijblijvend, open-minded en toegankelijk. Daarom is er bij Anteros geen ontgroening en hier zijn we trots op! Ook als je net lid bent geworden, ben je nergens toe verplicht. We hebben wel twee introductiekampen (een in oktober en een in februari) maar hier hoef je niet heen. Alle leden mogen naar deze kampen, dus ook oudere leden gaan. En vind je de eerste keer meegaan te eng, dan is er altijd nog een volgend kamp. We hebben ook een introductieperiode om nieuwe leden elkaar en de vereniging te laten zien, maar ook hier is niets verplicht. Deze periode is eigenlijk gewoon de eerste twee maanden van het verenigingsjaar en wederom komen er op de activiteiten oudere en nieuwe leden om er samen een leuke tijd van te maken.

Zonder al die verplichtingen denk je misschien wat dan ervoor zorgt dat je toch gaat, alleen is dat niet zo moeilijk. De vrienden die je in no-time maakt, maken dat je graag naar activiteiten en borrels gaat. De sfeer en gezelligheid bij Anteros wil je gewoon niet missen!

Met welke kosten moet je rekening houden als je lid wordt?

Op moment kost een lidmaatschap slechts €45,- voor een heel jaar. Als je na 1 februari lid wordt, dan betaal je slechts de helft. Een lidmaatschap is dus supergoedkoop en daarbij kan iedereen bij ons terecht! Gedurende het verenigingsjaar zijn er kampen en er is een internationale reis. Om hieraan deel te nemen, moet je wel bijbetalen. Gelukkig kunnen we deze bedragen vaak laag houden en ze kunnen vaak ook in termijnen betaald worden. En na de storting van ome DUO ;).

De andere activiteiten proberen we ook goedkoop te houden. Meestal zijn ze gratis en soms kosten ze een paar euro, maar daar krijg je altijd wel iets voor terug. We zijn over de kosten altijd transparant, zodat je precies weet wat iets gaat kosten. Als blijkt dat de kosten lager uitvallen, krijg je soms zelfs geld terug. We zijn immers een vereniging voor en door studenten, dus we weten hoe we geld goed moeten gebruiken om het beste uit het leven te halen!

Waarom moeten (aankomende) studenten lid worden van U.H.S.V. Anteros?

Een lidmaatschap bij Anteros geeft je enorm veel, namelijk een geweldige studententijd in Utrecht die je nooit zal vergeten. Als Anteriaan hoef je je nooit te vervelen er zijn altijd activiteiten en altijd leuke mensen om mee te praten. Je bent nergens toe verplicht, maar altijd welkom en we maken er altijd samen een feestje van. Met de verschillende activiteiten, die het hele spectrum van studentikoos feesten tot aan serieuze maatschappelijke discussies omvatten, kan je echt je tijd vullen met wat jij leuk vindt en bij jou past. Je maakt hoe dan ook avonturen mee die je nooit meer vergeet en nergens anders had mee kunnen maken. Wil je meer uit je tijd bij de vereniging halen? Dan kan je je ook nog eens inzetten bij commissies of zelfs in een bestuursfunctie. Of je sluit je aan bij een dispuut voor nog een avond extra gezelligheid elke maand. Ook als je minder actief bent en alleen bij specifieke activiteiten wil komen, hoor je er net zo goed bij. Anteros is dus echt voor iedereen!

Zijn er verenigingsverplichtingen?

Anteros is vrijblijvend en toegankelijk. Er zijn naast de betaalplicht van het lidmaatschapsgeld geen verplichtingen. Alles is aan jou, je doet waar je zelf blij van wordt en komt zo vaak als je zelf fijn vindt. Ben je van het feesten en drinken, dan kan je dit er allemaal uit dansen. Ben je van de 0.0%, fris en lekker rustig? Dan zijn er genoeg low-key activiteiten waar je van kan genieten. Hou je van feesten maar ben je niet van het drinken? Ook geen probleem, er is altijd fris beschikbaar en we dansen ook als we nuchter zijn tot in de late uurtjes door! Je kan heel actief zijn en je inzetten in de organisatie, maar ook als je alleen wil genieten zonder zelf werk te leveren, is dat geen probleem! We hebben introductiekampen en een introductieperiode, maar of je hier deel aan neemt, is helemaal aan jou. Dit geldt ook voor de activiteiten. Je geeft je gewoon op voor de dingen waar je zin en tijd voor hebt en de rest laat je lekker schieten. Wil je in een commissie? Er is een groot aanbod, dus kijk vooral wat je leuk vindt! Wil je in een dispuut? Leer de disputen kennen en wie weet kan je je daarbij aansluiten! Wil je helpen achter de schermen? Zet jezelf op de lijst vrijwilligers! Heel veel mag en kan, en niets moet, daar staan we voor bij Anteros.

Hoe kom je terecht in het bestuur?

Vanaf de eerste dag dat je lid bent, kan je je al opgeven om bij een commissie te gaan. Als er plek is en je gemotiveerd bent, kan je dan ook snel aan de slag. De commissies houden zich met van alles bezig. Voornamelijk met de organisatie van activiteiten, reizen, de UITweek en de Pride. Maar ook met het maken van een jaarboek, filmen van promotievideo’s, het onderhoud van de website of het up-to-date houden van de reglementen. Anteros wordt voor en door leden draaiende gehouden, dus je bent altijd welkom om de handen uit de mouwen te steken en iets moois neer te zetten voor de rest van de leden. Wat voor commissies we allemaal hebben, is te zien op de website. Hier stellen onze huidige commissies zich voor en kan je meteen zien of er iets tussen zit wat bij je past!

Het bestuur van Anteros bestaat uit 5 à 6 gemotiveerde leden die zich een jaar lang in willen zetten voor de vereniging. Elk jaar wisselt het bestuur, dus elk jaar wordt er ook een nieuw bestuur gezocht. Alle leden kunnen bestuur worden. Daarom houdt een speciale commissie zich bezig met het selecteren van geschikte kandidaten om het stokje over te nemen. Iedereen kan solliciteren voor een bestuursfunctie en op basis van zaken als motivatie en ervaring wordt een geschikt team gekozen om de vereniging te leiden. Ook jij kan dus bestuur worden!

Als iemand nog een vraag heeft voor jullie, waar kunnen ze dan terecht?

Met vragen kan je op allerlei manieren bij ons terecht. Je kan bijvoorbeeld langs komen op onze wekelijkse borrel, elke woensdagavond in café de Bodytalk, om ons daar te spreken. Ook kan je ons mailen met je vraag op bestuur@uhsv-anteros.nl. Via onze facebook pagina, onze Instagram en onze website kan je ook een berichtje sturen. Onze socials houden we goed in de gaten dus je krijgt snel antwoord! Veel informatie, en onze verdere contactinformatie, is te vinden op uhsv-anteros.nl. Hier kan je je ook meteen inschrijven of je opgeven om met een borrelbuddy een keer naar een borrel te gaan! Hopelijk horen we snel van je!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.