Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Hoe is het om lid te zijn bij U.S.V. TwintigTwintig?

Denk jij erover na om lid te worden van een studentenvereniging? Dan wil je vast weten hoe het er bij de verschillende verenigingen aan toegaat! Wij vroegen daarom aan Tessa hoe het is om lid te zijn van U.S.V. TwintigTwintig!

Hechte vriendschappen, nieuwe ervaringen, flexibiliteit, openheid en gezelligheid. Dat is waar U.S.V. TwintigTwintig voor staat. Onze vereniging is een gemengde gezelligheidsvereniging die opgericht is in 2020. We zijn een enthousiaste, jonge vereniging met een groeiend aantal leden waarmee je iedere week gaat borrelen en feesten! Daarnaast vorm je met je jaargenoten een jaarclub waarmee je gezellig samen wekelijks kunt Clubeten en andere dingen ondernemen! Denk ook aan een onvergetelijke Clubvakantie bijvoorbeeld.

We zijn een enthousiaste, jonge club en omdat we nog in de opstartende fase zijn is er volop ruimte om te ontdekken wat er allemaal wel niet mogelijk is! Zo zijn we bezig met het vormen van nieuwe tradities, het oprichten van nieuwe commissies en in de toekomst hopelijk ook disputen. Als lid kan je zelf je bijdrage hierin bepalen, er is dus veel ruimte om met ideeën te komen. Alle input wordt gewaardeerd!

Op dinsdag komen we met de vereniging samen bij onze stamkroeg in de binnenstad van Utrecht voor een gezellige borrelavond! Daarnaast worden er regelmatig op donderdagavond andere activiteiten georganiseerd. Denk aan een Date Diner, Beerpongtoernooi, Meet the Friends borrel of Jaarclub Battle. Ook hebben we jaarlijks terugkerende evenementen zoals een gala. Verder zullen we dit jaar voor het eerst een ledenweekend organiseren!

Studenten moeten lid worden bij onze vereniging, omdat je op een vrijblijvende manier meer uit het studentenleven kunt halen! Je bepaalt de invulling van je lidmaatschap bij ons helemaal zelf en daarmee ook je eigen bijdrage. We zijn een zodanig hechte club van studenten dat niet alleen het bestuur en de commissies borrels en feesten organiseren, maar de leden onderling ook. 

Als je enthousiast bent over onze vereniging kun je natuurlijk lid worden bij ons! Dit kan tijdens de UIT-week in augustus. De enige voorwaarden bij inschrijving zijn dat je 18+ bent en ingeschreven staat bij een onderwijsinstelling. Als je niet in Utrecht woont is dit geen probleem! Iedereen is welkom.

Met welke kosten moet je rekening houden als je lid wilt worden?

Voor een lidmaatschap bij U.S.V TwintigTwintig betaal je voor een studiejaar rond de 150 euro. Met deze bijdrage profiteren onze leden van alles wat wij te bieden hebben, onder andere activiteiten en kleine feesten die georganiseerd worden. Voor grotere feesten en voor het introductiekamp betaal je naast de contributie een bijdrage. 

Typische ontgroeningen doen we niet bij U.S.V. TwintigTwintig. Wel ga je, als je je bij ons hebt ingeschreven, eind augustus/begin september op introductiekamp. Dit kamp duurt 3 dagen en tijdens dit kamp zul je een hechte band creëren met je jaargenoten door middel van onder andere samenwerkingsopdrachten. 

Wij hebben geen verenigingsverplichtingen. Je bepaalt bij ons zelf hoe je invulling geeft aan je tijd bij U.S.V TwintigTwintig en wordt nergens toe verplicht. Borrels en feesten hebben bij ons geen aanwezigheidsplicht, maar het is natuurlijk wel gezellig als je hier veel bij kunt zijn! Aangezien wij (nog) geen eigen Sociëteit hebben zijn er ook geen corveetaken. Wel wordt van de commissies en het bestuur verwacht dat zij een grotere inspanning leveren aangezien zij vorm geven aan de vereniging en meer verantwoordelijkheden bij zich dragen.

Binnen U.S.V. TwintigTwintig kun je je vanaf je eerste jaar al aansluiten bij een commissie. We hebben onder andere de Activiteitencommissie, Introductiecommissie, Jaarboekcommissie, en nog veel meer. Als je interesse hebt in een bestuursjaar dan kan dit natuurlijk ook! Jaarlijks vinden in april/mei de sollicitaties plaats voor het bestuur voor het volgende schooljaar. Je kunt dus in het bestuur gaan vanaf het 2e jaar dat je lid bent bij ons.

Als lid van U.S.V TwintigTwintig profiteer je van een groeiend netwerk waarbij je je kring verbreedt op een informele manier. Omdat de vereniging nog in ontwikkeling en groeiend is spannen we ons in voor sponsoren, iets waar studenten die bij ons lid zijn van zullen profiteren. Op dit moment hebben we een stamkroeg waarbij je voor studentenprijzen van een biertje kunt genieten. We zijn achter de schermen druk bezig met de uitbreiding van onze vereniging en hopen onze leden in de toekomst nog meer voordelen te kunnen bieden!

Voor vragen kun je ons altijd een DM sturen via Instagram (u.s.v.twintigtwintig) of ons een mailtje sturen (usvtwintigtwintig@gmail.com). Ook organiseren we in mei Kennismakingsborrels waar je als aankomend student welkom bent om een avond mee te borrelen in onze stamkroeg! Hier kun je dan natuurlijk ook je vragen stellen en de sfeer komen proeven. Verder staan wij in augustus op de UIT-markt om jullie meer informatie te geven. Ook kun je een kijkje nemen op onze website (www.usvtwintigtwintig.nl) voor meer informatie.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.