Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Hoe ga je om met veel stress als student?

Het leven van een student gaat niet altijd over rozen. Rekeningen moeten worden betaald, er moet gestudeerd worden en dan hebben we het nog niet over het drukke sociale leven. Hoe ga je om met de stress van het drukke studentenleven en alles wat erbij komt kijken? 

Introvert

Terwijl menig van mijn medestudenten denkt: "Yeah, we mogen weer alles doen!", brak bij mij het angstzweet uit. Ik heb nooit van super drukke plekken gehouden, dus tijdens de lockdown vond ik het stiekem best heerlijk als introvert persoon. Maar nu we weer naar school mogen, mag en moet alles weer. Eerlijk gezegd vind ik het best lastig allemaal.

Innerlijke rust

In de afgelopen maanden heb ik veel gelezen over mediteren, yoga of andere manieren om m'n innerlijke rust te vinden. Maar dat lijkt voor alsnog niet helemaal iets voor mij. Wel las ik laatst iets over Shiatsu, een behandeling afkomstig uit Japan, die werkt volgens de traditionele Chinese geneeskunde. Met vingerdruk wordt de energie in het lichaam in balans gebracht, waardoor klachten verminderen. Energie die door zogenaamde meridianen (energiekanalen) stromen. Klinkt misschien wat ingewikkeld, maar het klonk mij wel interessant.

Meridiaan Shiatsu

In het centrum van Utrecht zit Piet van Meridiaan Shiatsu, die zich op mentale klachten richt, dus als je niet lekker in je vel zit. Omdat het dichtbij mijn studentenkamer zit dacht ik: dat wil ik wel eens proberen. Als jongere betaal je maar 35 euro voor één behandeling en 75 euro voor drie behandelingen. Je boekt heel gemakkelijk per telefoon of WhatsApp een afspraak, ik kreeg snel en netjes een bevestiging van Piet. In deze bevestiging zaten ook de huis- en covidregels, alles is dus goed geregeld. Vlak voor de afspraak kreeg ik nog een reminder, best handig want met alle drukte in m'n hoofd was ik het al bijna vergeten.

Afspraak

Oke, let's go! Op de dag van de afspraak met Piet trok ik gemakkelijke kleding aan zoals hij had gevraagd. Ik stapte op de fiets en moest net voorbij het centrum bij de Oudenoord zijn. Ik vond het spannend, maar ik was al wel wat ontspannen. Ik denk omdat ik er gewoon aan toe was om me hieraan over te geven. Piet heeft de zolder ingericht als heel serene plek. Na een korte, rustige, maar wel duidelijke intake begon de behandeling. Eerst deed Piet onderzoek naar mijn energie zones via mijn rug, waarna ik op mijn buik moest liggen. Tijdens de afspraak ontspande alles in mijn hele lijf. Ik hoorde ook niets meer, de drukte uit mijn hoofd verdween, alleen mijn eigen adem en de warme uitstraling van de handen van Piet. Hij drukte op verschillende plekken op mijn rug, daarna moest ik nog op mijn rug liggen.

Rustiger gevoel

Ik weet nog niet of ik echt geloof in de energie banen die door mijn lichaam gaan, of dat het de warme handen of zachte woorden waren... Maar in de dagen na de behandeling was ik nog steeds heel erg rustig en had ik minder last van de drukte om mij heen. Alsof ik gemakkelijker in mijn eigen hoofd kan duiken als het me even teveel wordt.

Een vriendin van mij twijfelt over haar studie en piekert veel. Ik heb haar over de behandeling verteld.

Dank je wel Piet! Lijkt het jou ook interessant? Neem dan even een kijkje op de Piet's website Meridiaan Shiatsu!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.