Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Hier vind je de lekkerste biologische restaurantjes in Utrecht

Het is hip om bewust te eten. En niet alleen dat, het is natuurlijk ook goed voor het milieu én voor jezelf. Bovendien is het vaak ook erg lekker. Vooral bij deze restaurantjes!

Dapp Frietwinkel

Voor verse, biologische friet moet je bij Dapp Frietwinkel zijn! Dapp richt zich op duurzaamheid, ambacht en goed biologisch eten. In de winkel wordt gebruik gemaakt van groene energie, afval wordt gescheiden en er worden veel gerecyclede producten gebruikt. Naast friet staan er ook drie soorten kroketten, stoofvlees en biologische drankjes op het menu. Wat Dapp verder bijzonder maakt is de Frietfiets. Deze bakfiets maakt het mogelijk om op verschillende locaties van de heerlijke frietjes te genieten. Zo komt de fiets regelmatig langs op festivals.

Gys

Biologisch eten dat ook nog eens grotendeels gemaakt wordt van steekproducten. Dat is Gys. Bovendien is het menu van Gys ook erg geschikt voor vegetariërs en veganisten. Je vindt dit restaurant aan de Voorstraat én de Amsterdamsestraatweg. Te lui om hierheen te fietsen? Geen probleem! Je kunt de gerechten van Gys ook laten bezorgen!

The Green House

The Green House is een vrij nieuw restaurant in Utrecht. Het ligt aan de Croeselaan, dichtbij het centraal station. Ideaal voor als je na het eten nog een trein moet halen. De gerechten van The Green House komen uit de regio. Er wordt zelfs eten verbouwd ín het gebouw. Het gebouw is bovendien erg duurzaam en bestaat voor een groot deel uit gerecycled materiaal.

Jasmijn en Ik 

Jasmijn en Ik is niet zomaar een biologisch restaurant. Hier kun je namelijk Aziatisch eten! Er zijn gerechten gemaakt van (biologisch) vlees en vis, maar ook voor de vegetariër staat er genoeg op de kaart. Er worden voornamelijk Vietnamese, Chinese en Thaise gerechten geserveerd. Voor goed Aziatisch eten moet je hier zijn!

KEEK

Aan de Oudegracht vind je KEEK (Kunst En Eerlijke Koffie). Bij KEEK vind je heerlijk biologisch en vers brood uit de bakkerij. Er staat veel op het menu, van pasteitjes tot croissantjes en van taart tot scones. Er is ruimte om lekker te zitten met een kopje koffie en een ontbijtje of lunch. Maar het is ook mogelijk om in de winkel wat lekkers te kopen voor thuis. Dit maakt KEEK zeker ook een aanrader voor als je een keer visite over de vloer hebt.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.