Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Hier scoor je de leukste kerstcadeaus in Utrecht

Het is bijna december en dat betekent cadeautjes kopen! Het allerleukste aan de feestdagen is het geven (en krijgen) van leuke kerstcadeaus. Natuurlijk kun je de Hema inlopen om iets te kopen waar eigenlijk iedereen wel blij mee is. Maar het is toch veel leuker om op zoek te gaan naar een orgigineel cadeau? Iets wat echt bij iemand past. Hier maak je diegene sowieso superblij mee. Maar om zo'n cadeau te scoren, moet je wel weten waar je de leukste kerstcadeaus in Utrecht kan kopen. Ik zet een paar leuke cadeauwinkels voor je op een rijtje.

Keck & Lisa

In de leuke en fijne Zadelstraat, hartje centrum, vind je al 22 jaar lang de bijzondere winkel Keck & Lisa. De winkel valt van buiten al op: een drukke en volle etalage vol kleur, waar de vrolijkheid vanaf spat. Ze verkopen allerlei spullen, voornamelijk gericht op huis- en tuin- accessoires. Ook vind je er een groot aanbod (kook)boeken. Het assortiment wordt altijd weer aangevuld met nieuwe merken, waardoor je ieder bezoek weer wordt verrast. Naast een fysieke winkel kun je tegenwoordig ook terecht op de webshop van Keck & Lisa.

It’s a Present

Marcel en Richard zijn twee broers die toen ze klein waren al de droom hadden om samen een winkel te beginnen. Deze droom werd werkelijkheid en in 2013 opende zij hun tweede zaak in het centrum van Utrecht. De winkel bevindt zich op een prachtige plek aan de lijnmarkt in een bijzonder pandje. Drie verdiepingen vol unieke spullen, mooie kaarten en leuk speelgoed wachten op je als je It’s a Present binnenloopt. De winkel is een waar betoverend mini-doolhof waar je goed moet zoeken, maar altijd iets zal vinden!

HIPraven

Aan de Amsterdamsestraatweg, net iets buiten het centrum, zit HIPraven. Dit is een winkel vol bijzondere, originele en handgemaakte spullen. Een belangrijk onderdeel van het assortiment is het kledingmerk SOW. Dit is eerlijke, comfortabele dameskleding gemaakt in de winkel. Daarnaast vind je allerlei leuke spulletjes, veelal handgemaakt door Utrechtenaren die ze hier verkopen. Hoe leuk is dat! Ben je dus op zoek naar een origineel, echt Utrechts cadeautje, dan moet je zeker eens langs bij HIPraven. Of breng een bezoekje aan hun webshop.

WAAR

Ben je op zoek naar een cadeau met een mooi verhaal? Iets wat gemaakt is met liefde en zorg? Een duurzaam product dat op een eerlijke manier geproduceerd is? Ga dan zeker eens kijken bij WAAR. Hier vind je allerlei duurzame cadeaus. Lekker en origineel: een potje om zelf sangria of likeur te maken. Of ga voor een mooie tas, leuk boek of natuurlijk verzorgingsproduct. Het aanbod is zeer divers. Neem alvast een kijkje op de webshop of ga lekker snuffelen in de winkel aan de Lijnmarkt.

Søstene Grene

Een bijzondere naam voor een bijzonder leuke winkel. Het assortiment is chiquer dan de Flying Tiger maar goedkoper dan de Sissy Boy. Een perfecte combinatie dus! Deze Deense keten zit sinds kort op twee plekken in Utrecht. Je vindt de winkel zowel in Hoog Catherijne als in het oude postkantoor aan de gracht. Het is een ontzettend leuke winkel waar je van allerlei soorten mooie en degelijke spulletjes koopt voor een lage prijs. Denk aan knutselspulletjes, assecoires voor in huis, school- en kantoorspulletjes, bijzondere thee en snoepjes en nog veel meer! Bij Søstene Grene slaag je ongetwijfeld voor een leuk kerstcadeautje!

Meer inspiratie nodig? Check hier de leukste budget kerstcadeautjes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.