Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Het uitbesteden van ICT-projecten – 3 Zakelijke Tips

Het uitbesteden van ICT-projecten is steeds belangrijker geworden voor zowel kleine als grote ondernemers. Dit komt omdat de wereld van ICT voortdurend groeit en het anticiperen op nieuwe innovaties een onderscheidend concurrentievermogen kan creëren die de toekomst van een bedrijf bestendigt. Voor bedrijven die niet beschikken over in-house ICT-kennis, kan een ICT-partner directe toegang bieden tot expertise en middelen die aanzienlijke groeivoordelen kunnen opleveren. Lees hier verder voor 3 tips voor succes met een ICT-partner.

1. Verduidelijk het doel

Als je niet weet waar je heen gaat, zul je waarschijnlijk niet in de juiste richting varen.  Als je eenmaal hebt besloten te beginnen met uitbesteden van de ICT-processen, moet je precies kunnen beslissen wat je wilt uitbesteden. Het is dus belangrijk om het project te analyseren om te zien wat je intern kunt doen en welke vaardigheden je niet hebt.

Voor een succesvolle outsourcingstrategie moet je jouw lange- en kortetermijnvereisten bepalen, een duidelijk begrip hebben van het uit te besteden ICT-project, en het ontwikkelen van de verantwoordelijkheden en verwachtingen voor de ICT-partner.

Wees dus heel duidelijk over jouw toepassingsgebied en verwachtingen. Geef zo nodig stapsgewijze instructies. Misschien zal dit het gevoel geven dat je micromanagement uitoefent, maar het maakt deel uit van het inwijdingsproces. Op die manier zullen beide kanten leren hoe de ander werkt.

2. Het kiezen van een ICT-partner

Bij het opzetten van een effectief proces voor het beheer van de uitbesteding van ICT-projecten, is het essentieel om de juiste ICT-partner te vinden. De beste partners zijn de dienstverleners die niet alleen jouw bedrijfssector begrijpen, maar ook perfect passen bij jouw bedrijfsdoelstellingen en -cultuur. Het is dus belangrijk om jouw onderzoek te doen - kijk naar hun cultuur, waarden, processen en methoden om een duidelijk beeld te krijgen van jouw potentiële partner. Ga ook na of het bedrijf een bewezen staat van dienst heeft en zoek naar getuigenissen van klanten.

Ben je op zoek naar een ICT bedrijf Utrecht die jouw ICT-processen kan stroomlijnen? Neem dan contact op met CT-Groep voor de mogelijkheden en op maat gemaakte netwerkomgevingen.

3. Focus op waarde, niet op kosten

Het is waar dat outsourcing je veel geld kan besparen, maar dat is niet de enige reden waarom je kiest voor uitbesteding. Outsourcing moet jouw bedrijf optimaliseren en tijd vrijmaken voor strategische doeleinden. Het kiezen van de goedkoopste aanbieder moet dus goed beoordeeld worden op basis van de waardepropositie. De prijzen zijn immers vaak een weerspiegeling van de vaardigheden, de ervaring en de kwaliteit van het werk.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.