Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Goedkoop op reis als student

Iedereen heeft behoefte aan vakantie, ook jij als student. Je spaart het hele jaar om in de zomervakantie op reis te kunnen, maar door alle studiekosten is het geen vetpot. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen om tóch goedkoop op vakantie te kunnen en even te ontsnappen aan het drukke studentenleven.

Wij gaan je wat tips geven waardoor je veel geld bespaart en toch net wat verder weg kunt dan een weekje naar de Belgische kust.

Vakantiebestemming

Allereerst moet je natuurlijk een goede vakantiebestemming uitkiezen. Ga je naar een plek in Zuid-Europa om te feesten of kies je bewust voor een goedkoper Europees land om te gaan ontdekken? Als je niet veel te besteden hebt, is het zeker de moeite waard om te kiezen voor een land dat (nog) geen populair vakantieland is.

De vliegtickets zijn goedkoper, maar ook de accommodatie en het hele leven daar. Zo ben je veel minder geld kwijt aan boodschappen of als je uit eten gaat. Denk hierbij aan Vilnius in Litouwen, Boedapest in Hongarije of Riga in Letland. Deze hoofdsteden in Oost-Europa zijn heel betaalbaar en hebben genoeg te bieden op het gebied van cultuur, historie en kronkelende straatjes.

Vliegtickets boeken

Voor het vinden van de goedkoopste vliegtickets zijn heel veel manieren. Zo heeft een onderzoek van Expedia en Airlines Reporting bewezen dat je het beste 140 dagen voor vertrek kunt boeken, omdat je dan de beste prijs hebt. Mocht je niet vastzitten aan bepaalde dagen, maar wil je ergens in juli vertrekken?

Bekijk dan de prijzen van vliegtickets per maand en kies de goedkoopste dag voor vertrek en de goedkoopste dag om terug te vliegen. Dit kan zomaar een paar tientjes schelen per persoon. Boek je tickets op een dinsdag of in het weekend, want dan kun je zomaar 10% tot 15% besparen.

Luchthaven van vertrek

Bekijk ook of het goedkoper is om vanaf een andere luchthaven dan Schiphol te vliegen. Er zijn regelmatig vluchten die vanaf Schiphol veel duurder zijn dan vanaf Brussel of Düsseldorf Airport. Ook dit kan tientallen euro's schelen per vliegticket. Als je een ticket hebt geboekt bij een luchthaven die wat verder weg is, is de kans groot dat je hier met de auto heen reist.

Het is daarom goed om te weten dat je ook veel geld kunt besparen op een parkeerplaats bij de luchthaven. Zo heb je een Dusseldorf Airport parking voor maar een paar tientjes per week. Via Vliegen en Parkeren kun je parkeerplaatsen bij luchthavens in verschillende landen vergelijken met elkaar en zo de beste prijs vinden.

Activiteiten op vakantie

Bekijk goed wat er allemaal te doen is op je vakantiebestemming, zodat je alles uit je reis tijdens je studententijd kunt halen. Hou jij heel erg van uitgaan? Kijk dan of er genoeg leuke bars zijn en hoe je het beste van je accommodatie daarheen kunt gaan.

Is het bijvoorbeeld handig om voor een klein bedrag een pas voor het openbaar vervoer aan te schaffen? In Riga bijvoorbeeld kan je voor minder dan 5 euro wel 48 uur lang onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer.

Veel steden bieden een zogenoemde citypas aan waarmee je gratis of met korting gebruik kan maken van het openbaar vervoer en verschillende toeristische plekken kunt bezoeken. Als je van plan bent om veel te gaan bekijken, is dit over het algemeen een stuk goedkoper dan alles apart te betalen.

Eten en drinken op vakantie

Soms ben je nog wel het meeste geld kwijt aan uit eten gaan of de vele terras bezoekjes. Natuurlijk is het fijn om tijdens je vakantie een keer uit eten te kunnen of op een terras te zitten, maar als je het goedkoop wil houden moet je dit toch beperken.

Neem in ieder geval altijd een flesje water mee als je een stad gaat ontdekken, zodat je niet direct op een terras hoeft te zitten als je dorst hebt. Je eten koop je gewoon bij de supermarkt en probeer zoveel mogelijk zelf te koken of steek de barbecue aan als je die mogelijkheid hebt. Niets geeft een beter vakantiegevoel dan barbecueën!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.