Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Goede voornemens: sporten in Utrecht

We hebben veel gegeten met kerst en genoeg drankjes gedaan met oud en nieuw, dus dat betekent dat we weer even moeten opletten. Is jouw goede voornemen voor dit jaar om meer te bewegen? Gelukkig is Utrecht een echte sportstad met veel sportverenigingen, sportscholen en andere sportinitiatieven. In deze blog vertel ik waar je in Utrecht moet zijn om te sporten, zodat het je dit jaar gaat lukken om de goede voornemens waar te maken!

Bootcamp

Bootcamp is toch wel één van mijn favorieten! Lekker buiten bezig zijn en verschillende oefeningen doen. Iedere week biedt The Bootcamp Club Utrecht meer dan 100 full body workouts aan. Op het moment kunnen we even niet buiten sporten in groepen, maar gelukkig worden de lessen online aangeboden! Normaal gesproken zijn de trainingen in verschillende Utrechtse parken. Bijvoorbeeld in Griftpark, Lepelenburg, Oog in Al, Wilhelminapark, Julianapark en Maximapark. 

Lacrosse

Zin om eens iets nieuws te proberen? Ga dan eens voor de snelle en technische teamsport Lacrosse. Lacrosse is een combinatie van basketbal, hockey en American football. Je speelt het met een kleine rubberen bal en een stick met touwtjes. Benieuwd? Train dan een keertje mee bij Domstad Devils.

Squashen

Als je niet veel tijd hebt om te sporten, dan is squash een perfecte sport voor jou. Meestal huur je een baan voor 45 minuten. Bij Squash Utrecht kost je dit als student zelfs maar 3 euro. Wow! Het is een mega intensieve sport dus na die 45 minuten ben jij sowieso voldaan. En, spierpijn gegarandeerd!

Pilates

Liever een beetje rustig? Kom in balans en volg een lesje pilates bij bijvoorbeeld Pilates Studio Utrecht. Pilates is een Mind-Body training die draait om het vloeiend bewegen met controle en precisie. Je spieren worden stabieler, soepeler en sterker. Pilates Studio Utrecht biedt ook duolessen aan, neem dus vooral een vriend(in) of huisgenoot mee!

Hardlopen

Niet heel erg origineel, maar zeker een goed idee in deze tijd. Lekker de buitenlucht in en genieten van de natuur in Utrecht. Er zijn ook een aantal (gratis) hardloopinitiatieven zoals Girls Running Squad. Ga je toch in je eentje op pad? Wij hebben de leukste hardlooproutes van Utrecht voor je op een rijtje gezet.

Er zijn dus meer dan voldoende opties om te sporten in Utrecht, zowel binnen als buiten. Voelt het toch niet goed om de deur uit te gaan, doe dan thuis oefeningen. Er zijn verschillende apps die je daarmee kunnen helpen, en anders kun je online lessen volgen op YouTube! Het gaat je lukken, succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.