Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Goede voornemens 2020: hoe jij deze als student dit jaar wél gaat halen

Het is zover: 2020 staat op ons te wachten en belooft wederom een prachtig jaar te worden. Net als voorgaande jaren maak je goede voornemens en probeer je je er ook aan te houden. Dit is nog wel eens lastig. Maar dankzij deze tips ga jij jouw goede voornemens dit jaar wél halen.

Haalbare voornemens

Wij studenten kennen dit fenomeen als geen ander: je hebt een abonnement bij de sportschool, maar je gaat nauwelijks. Eigenlijk zonde van het geld, want zo breed hebben wij het nou ook weer niet. Je zegt jezelf dat je vanaf 2020 écht vaker gaat, want je zit nu eigenlijk helemaal niet zo fijn in je vel. Ja, vanaf 2020 ga je iedere dag naar de sportschool stel je jezelf. We weten allemaal dat dit er toch niet van gaat komen. Wees realistisch en maak je voornemens haalbaar. Ga voor voornemens waar je echt enthousiast van wordt, dan zal het je zeker lukken!

Beperk het aantal

Aan het einde van het jaar reflecteren we het afgelopen jaar. Wat is er allemaal goed gegaan? En vooral: wat kan er beter? De lijst van wat beter kan is oneindig, want wij studenten zijn ijverig. We willen altijd het maximale uit onszelf halen, terwijl we ondertussen oerlui zijn. Neem van mij aan: al die voornemens gaan je toch niet lukken, dus beperk je goede voornemens bijvoorbeeld tot maximaal vijf. Hierdoor kan je je focussen op wat echt belangrijk is én heb je garantie voor een beter resultaat. En heb je voor het einde van 2020 alle vijf de goede voornemens tot een positief einde gebracht, kun je er altijd eentje extra bedenken.

Drastische veranderingen gaan je niet helpen

Studenten gaan voor het één of het ander, het uiterste of niets. Je rookt te veel tijdens je verenigingsavonden en eet te veel ongezonde dingen. Vanaf 2020 ga je nooit meer roken en nooit meer snoepen. You think so? Waarschijnlijk houd je het niet vol, en ben je vervolgens teleurgesteld in jezelf. Stel daarom doelen in, bijvoorbeeld een maximaal aantal sigaretten per week of alleen snacken in het weekend. Op deze manier houd je het langer vol en houd je het ook leuker voor jezelf! En als je een week niet hebt gerookt of al de hele maand gezond eet, mag je jezelf best trakteren! Ga dan bijvoorbeeld voor dat ene leuke shirtje, of koop dat ene boek wat je al tijden wilt hebben!

Support vanuit je omgeving is belangrijk

Wil je stoppen met roken? Vraag aan je vrienden of clubgenoten om je een beetje in de gaten te houden. Help elkaar en steun elkaar. Wie weet gaan er wat mensen met je mee doen. Dit maakt het makkelijk voor jou. Het is erg belangrijk dat jouw omgeving afweet van jouw goede voornemens, want dan kunnen ze er rekening meehouden en je helpen waar nodig.

Als je wat meer wilt bewegen, hoef je niet direct een abonnement te nemen op de sportschool. Je kunt ook wat vaker wandelen, in de natuur bijvoorbeeld. Even ontsnappen uit de stad: de natuur in en rondom Utrecht!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.