Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Goed eten is het antwoord

Veel studenten hebben regelmatig last van vermoeidheid, weinig energie, een slecht concentratievermogen of een lage weerstand. Vaak wordt er gedacht dat dit iets normaals is en dat iedereen dit wel eens heeft. Toch is het belangrijk om te beseffen dat dit allemaal gevolgen kunnen zijn van een slecht eetpatroon. Ook al heb je als student niet altijd evenveel geld te besteden aan de boodschappen, goed eten is misschien toch belangrijker dan je denkt.

Waarom goed eten?

Een slecht eetpatroon kan verschillende gevolgen met zich meebrengen. Gevolgen die jij nu misschien al wel eens ervaart, of gevolgen die jij zeker niet wilt gaan ervaren. Zoals eerder al genoemd werd kan het leiden tot vermoeidheid en weinig energie op de dag, terwijl je dit in je drukke studentenleven juist nodig hebt. Ook kan het zo zijn dat jij je niet goed kan concentreren op je schoolwerk, en dat misschien wel tijdens je tentamenweek. Daarnaast kan het nog veel serieuzere gevolgen met zich meebrengen, zoals meer kans op hart- en vaataandoeningen, kanker en diabetes. Dat lijken mij genoeg redenen om iets te doen aan je eetpatroon! 

Wanneer eet je goed?

Allereerst is het belangrijk om genoeg te eten, niet te veel en niet te weinig. Het is belangrijk om te weten hoeveel eten jij nodig hebt op een dag, want ondanks dat je misschien let op hoeveel je eet, te weinig is ook heel slecht voor je. Daarnaast is het van belang om gezond te eten, en voldoende groente en fruit binnen te krijgen. Houd in de gaten welk fruit er in de aanbieding is bij jouw dichtstbijzijnde supermarkt, want dan is het ook nog eens goed te betalen. Probeer daarnaast drinken te drinken zonder veel suikers, dus probeer eens een glaasje water of thee in plaats van frisdrank. Ten slotte is een eetritme ook heel belangrijk, probeer je op een dag echt te houden aan ontbijt, lunch en avondeten. 

Wat als het niet lukt?

Helaas lukt goed eten niet altijd even goed, wat echt niet meteen erg hoeft te zijn. Ook jij mag wel eens een midnight snack eten na het uitgaan of een keer lekker uit eten gaan. Zolang je er maar bewust van bent dat goed eten effect kan hebben op je lichaam en mindset, en je op tijd aan de bel trekt. Wanneer jij het gevoel hebt dat je je eetpatroon niet onder controle kan krijgen of wanneer jij veel last hebt van de bovengenoemde gevolgen, zou je eens wat tips kunnen vragen aan een diëtiste via Studentenhuisartsenpraktijk Janskerkhof en Campus. De diëtiste kan jou motiveren en begeleiden bij een goede eetstijl. 

Denk jij dat je goed genoeg eet of ga jij wat dingen anders aanpakken? Doe dit dan gezellig samen met je huisgenoten of vrienden, dan is het ook nog eens leuk! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.