Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Geld besparen: hier heb je recht op als student

Alles is in Utrecht tegenwoordig een stuk duurder dan we gewend zijn. Je doet elke week je best om te besparen op de boodschappen en ook ben je kleding die je niet meer draagt aan het verkopen op Vinted. Maar wist je dat er bepaalde dingen zijn waar jij als student recht op hebt? Wij vertellen het aan je!

Verplichtingen

Voordat we je vertellen waar je recht op hebt als student, heb je als Nederlander ook verplichtingen. Het is iedere maand weer erg prijzig, maar je bent verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Er zijn verzekeraars die speciaal een zorgverzekering student hebben waar je wat studentenkorting op krijgt. Het is dus slim om te kijken of jij maandelijks goedkoper uit kan zijn!

Je hoeft daarvoor natuurlijk niet zelf alle websites af te speuren naar de beste deal. Je gebruikt gewoon deze zorgvergelijker, vult in welke wensen jij hebt en met nog één extra klik rolt er een lijstje met de voor jou goedkoopste zorgverzekeringen uit. Ideaal!

Toeslagen

Dan het positieve nieuws: je hebt zeer waarschijnlijk recht op toeslagen. Zo is er huurtoeslag, die krijg je als je onder een bepaald jaarinkomen zit. Hiervoor gelden wel allemaal regels, dus voor je een duur huurcontract tekent, denkende dat je elke maand veel geld terugkrijgt, moet je dit goed uitzoeken!

Daarnaast heb je ook recht op zorgtoeslag als student zijnde. Ook hiervoor geldt dat als je minder dan een bepaald jaarinkomen hebt dat je een toeslag ontvangt waarmee jij (gedeeltelijk) je zorgverzekering kan betalen. Hier lees je meer informatie over toeslagen!

Studentenkorting

Tot slot kan je als student zijnde bij veel winkels spullen kopen met studentenkorting. Je kan bijvoorbeeld met studentenkorting bij Apple een MacBook kopen. Of krijg 10% korting bij Amac in Utrecht op een MacBook en 5% korting op een iPad. Maar wat dacht je van 20% korting op alles bij JD Sports, zelfs op de sale krijg je studentenkorting! Daarnaast kan je ook terecht bij de Hunkemöller, WE Fashion, Nelson en Jack and Jones. Koffie scoor je overigens ook vaak met studentenkorting. En zo niet, dan kan je altijd gebruik maken van de stempelkaartjes.

Tip: draag je graag nieuwe kleren, maar kan je portemonnee deze uitgaven niet altijd aan? Misschien is het een idee om een keer wat kleren te ruilen met je vrienden en vriendinnen. Ruil de kleding voor twee of drie maanden, als je de kleren weer terugkrijgt dan voelt het net alsof je oude kleren weer nieuw zijn ;-)!

Door geld te besparen en toeslagen aan te vragen krijg je hopelijk wat meer ruimte qua geld!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.