Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Geld besparen als student!

Geld besparen als student is niet altijd even gemakkelijk, maar wel heel efficiënt. In deze blog hoef ik het niet met je te hebben over besparen op festivalkaartjes of uit eten, want die kosten hebben we niet gemaakt het afgelopen jaar. Juist de vaste lasten zijn hoger dan normaal, doordat we meer thuis zitten dan ooit. Ik heb wat tips voor je om geld te besparen op je dagelijkse kosten!

Besparen op internet

Ik hoor je denken: Besparen op het internet? Ik heb al zo’n trage verbinding. Ik dacht precies hetzelfde. Besparen op mijn internetabonnement klonk niet heel reëel, omdat deze al zo slecht was. Maar goedkoop internet hoeft geen slecht internet te zijn. Een goede internetverbinding is nu belangrijker dan ooit. Jij en je huisgenoten zitten waarschijnlijk allemaal op een mobiel en laptop, waardoor het internet ontzettend hard moet werken. Een online meeting die steeds vastloopt of een trage Netflix film, een slechte internetverbinding is gewoon niet relaxed. Vergelijk daarom net als ik je internetabonnement en kijk waar je goedkoper en beter terecht kan!

Besparen op kleding

Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat ik te veel kleding heb gekocht voor een periode waarin we bijna niet buiten komen. De een noemt het zonde, de ander vindt het begrijpelijk. Jezelf leuk aankleden voor je dagelijks wandeling is toch belangrijker voor je gemoedstoestand dan je denkt. Mijn tip als het gaat om besparen op kleding, gaat dan ook niet over het minderen van het kopen. Scoor juist je kleding tweedehands! Dit kan makkelijk online, op sites zoals Vinted. Op deze website verkopen mensen hun kleding voor een goedkoper prijsje dan wanneer je het nieuw in de winkel zou kopen. Er zitten vaak hele mooie kledingstukken tussen voor een mooi prijsje, zoek dus vooral even goed rond. Dit betekent dus ook dat jij hier jouw oude kleding op kan verkopen. Duik eens je kast in en ga na wat jij eigenlijk nooit meer draagt. Deze schoenen, jassen of broeken kan je gemakkelijk doorverkopen op Vinted. Zo verdien je er niet alleen geld mee, maar maak je ook een ander blij. Win-win!

Besparen op boodschappen

Zelf woon ik samen met twee huisgenootjes en wij vinden boodschappen doen nog wel eens lastig. Elke dag weer voor meer dan €20,- boodschappen doen bij de supermarkt is natuurlijk niet optimaal of nodig. Heb jij ditzelfde probleem? Neem jullie rekening dan eens goed onder de loep. Boodschappen doen is duur, maar het kan altijd goedkoper. Doe eens wat vaker boodschappen bij de Aldi, Lidl of de lokale supermarkt in de buurt. Deze bieden veel producten een stuk goedkoper aan dan andere supermarkten. Ook kan het helpen om niet elke dag boodschappen te doen. Haal tijdens je boodschappentripje eten voor meerdere dagen. Zo vermijd je dat je elke dag weer dingen meeneemt van de supermarkt, die je eigenlijk niet echt nodig hebt. Een tip voor het einde van de maand: maak je restjes op. Kijk wat er nog in de vriezer ligt of flans een pastaatje in elkaar van overgebleven groenten. Oh en heb je toch echt een keertje geen zin om boodschappen te doen? Support dan je locals in Utrecht. Deze Utrechtse restaurants bezorgen tijdens de coronacrisis!

 

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.