Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Geef je kantine een make-over!

Een nieuw collegejaar staat in het teken van een frisse start. Nieuwe mensen, nieuwe vakken, nieuwe collegestof. Maar de inrichting van de kantine van de vereniging is waarschijnlijk alles behalve fris. Hoog tijd voor een make-over dus!

Kantine

De kantine is een ruimte waar je stiekem best veel tijd doorbrengt tijdens je collegejaar. Vergaderen met je commissie, koffie drinken tijdens de pauze, een biertje na een lange dag college; de kantine is een ware sociale hub. Hoog tijd om eens wat te doen aan de kantine inrichting!

Opgeruimd staat netjes

De eerste stap om je kantine als nieuw te laten voelen, is door hem eens flink op te ruimen. Haal alle oude rommel eruit en ga met de poetslap aan de slag. Het zal je verbazen wat voor groot verschil een grondige poetsbeurt kan maken. Bovendien kom je er dan pas achter hoeveel meuk er eigenlijk rondslingert in die ruimte. En dat is allemaal rommel die ruimte in beslag neemt.

Een likje verf doet wonderen

Nu de ruimte schoon en leeg is, kan het geen kwaad om er een nieuw likje verf aan te brengen. De kantine wordt veel gebruikt, dus het kan zeker geen kwaad om de kleuren weer eens extra aan te stippen. Kies voor je verenigingskleuren of voor fris wit:  het zal de ruimte een compleet nieuwe atmosfeer geven.

Richt je op de kantine inrichting

Nu je toch al goed bezig bent met het opfrissen van de kantine, is het ook een goed idee om eens na te denken over een nieuwe inrichting. Alle rommel die je bij het opruimen bent tegengekomen moet immers ook weer ergens opgeborgen worden. Een goede opbergkast is dus zeker geen overbodige luxe. Op Ghala vind je een uitgebreid aanbod van verschillende kasten, maar je kunt er ook terecht voor nieuwe stoelen, banken en noem het maar op!

De stoelendans

Probeer bij de inrichting van je kantine ook een keer out of the box te denken. Waarschijnlijk staan alle meubels al sinds mensenheugenis op dezelfde manier in de ruimte. En dat, terwijl af en toe schuiven met meubels al ervoor kan zorgen dat de ruimte een compleet nieuwe uitstraling heeft. Probeer de nieuw bestelde meubels dus eens op een andere manier neer te zetten. Wie weet komt het de ruimte en gezelligheid zelfs ten goede!

Houd het netjes

Oké, eerlijk is eerlijk. Dit is geen make-over-tip, maar een tip om de kantine als nieuw te houden: houd alles netjes. Juist omdat de ruimte zo veel gebruikt wordt gedurende het collegejaar, zal er snel rommel ontstaan. Koffie valt op een slechte ochtend over de vloer, de tafel ligt na de lunch vol met kruimels en na de borrels ligt er allemaal rommel. Heel vervelend allemaal, maar als je het goed schoonmaakt en bijhoudt, blijft het nieuwe en frisse gevoel langer hangen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.