Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Flierefluitend het festivalseizoen uit!

Het kwik is weer gedaald, de dagen dat je vanuit je bed het zwembad in zweette zijn niet meer en met een beetje geluk zien we zelfs nog wat groen gras. Is de zomer dan voorbij? Nee hoor! Niet voordat het laatste festival geweest is. Welke festivals in Utrecht mag je de komende weken ab-so-luut niet missen? Voor foodies, spelletjesgeiten én dansfanaten presenteer ik dé aftersummer festivalgids!

Grote namen aanschouwen met de voetjes in het zand

Vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus zal bij de Haarrijnse plas het Festival Strand worden georganiseerd. Liefhebbers van de grootste Nederlandse artiesten komen hier zonder twijfel aan hun trekken. Wat dacht je van namen als Guus Meeuwis, Miss Montreal, 2 Unlimited en Di-rect? Naast al dit muzikale geweld heeft het festival ook veel aandacht besteed aan het aanbod van voedsel en dranken waarbij kwaliteit vooropstaat. Liefhebbers van het goede leven mogen dit festival éigenlijk niet missen…

Sushi snoepen op Joy

Gek op de Aziatische keuken? Dan is Sushi & Asian Street Food Festival JOY echt iets voor jou! Van 31 augustus t/m 2 september in het Griftpark waan jij je voor even aan de andere kant van de wereld. Van zeewierbites tot Japanse poffertjes, je kan het zo gek niet bedenken en het is er. Klinkt dat allemaal iets te spannend? Geen probleem, er zijn zoveel soorten sushi dat je ze zelfs in een heel weekend niet allemaal kunt proberen. Als kers op de taart kun je ook nog een sushi-workshop volgen, als dat geen smullen wordt...

De heupjes los op Smeerboel

Natuurlijk mag een muziekfestival niet ontbreken in deze rubriek. Sinds jaar en dag wordt het 'dance-festival' Smeerboel georganiseerd op de Grasweide Papendorp. Er is een groot aanbod van allerlei muziekstijlen, zodat niemand een reden heeft om stil te staan. Op 8 september zullen de verschillende stages bemand worden door een breed scala aan verschillende dj's. Er zal keuze zijn uit de volgende stages: Nachtcollege, Intercell, Singlefeestje, Fluff Disco en de House-stage. Wees er snel bij, Smeerboel verkoopt elk jaar uit en ook dit jaar gaat het weer heel hard!

Spelletjes spelen in een oude gevangenis

Op 20 oktober zal Utrecht een primeur hebben. In de oude gevangenis Wolvenplein wordt het eerste spelletjesfestival De Escapade ooit in Utrecht georganiseerd. Spelletjesfanaten kunnen hun hart ophalen met het ruime aanbod aan verschillende spellen. Een klein tipje van de sluier? Er is een treasure hunt, een pubquiz, een variant op de welbekende escape room, je kan er apenkooien of meedoen aan de vele oud-Hollandse spelletjes... Ze zeggen wel eens dat je niet áltijd zes kan gooien, nou hier wel hoor!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.