Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Filosofie, sociologie of psychologie? Wat dacht je van de master Humanistiek?

Heb jij een bachelor diploma in de sociale- of geesteswetenschappen? Of ben jij op zoek naar een uitdagende masterstudie? Dan is de master Humanistiek misschien wel wat voor jou! Deze master legt de nadruk op persoonlijke ontwikkeling en praktische vaardigheden, waarmee jij een stapje voor krijgt in de arbeidsmarkt. Met de combinatie van filosofie, psychologie en sociologie breid je je kennis uit om mensen, inclusief jezelf, te begrijpen en vorm te geven aan betekenisvolle oplossingen.

Wat houdt de master Humanistiek precies in?

De master Humanistiek is een combinatie van filosofie, psychologie en sociologie waarbij veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling en praktijkervaring. Tijdens de drie jaar van deze wetenschappelijke studie houd je je bezig met eigentijdse vragen rondom zingeving, levensbeschouwing en de inrichting van een humane samenleving. Hierbij ga je aan de haal met praktische vaardigheden zoals reflectievaardigheden, gespreksvoering, onderzoek en een stage. Als jij je gespreks- en presentatievaardigheden goed onder de knie krijgt, sta je zeker een stapje voor in de arbeidsmarkt. Je leert hoe je goed denkwerk gebruikt in de praktijk en hoe je dit toepast op complexe morele of maatschappelijke vraagstukken. Deze universitaire master stoomt je dan ook helemaal klaar voor de arbeidsmarkt. Een bijkomend voordeel: uit de Nederlandse Studenten Enquête (NSE) 2019 is gebleken dat deze masterstudie ver boven het gemiddelde scoort! De studenten van de UvH zijn dus erg tevreden over de lesstof, docenten en de uitdaging die een studie met zich meebrengt.

Is deze master geschikt voor jou?

Als jij op dit moment bezig bent met een bacheloropleiding of net afgestudeerd bent in de sociale- of geesteswetenschappen, dan kan jij je aanmelden voor deze masterstudie. Dit jaar heb jij het geluk dat je vanaf dit jaar geen premaster meer nodig hebt om je aan te melden voor deze master. Erg goed nieuws, dus! Ben jij dus net klaar met je opleiding Humanistiek of kom jij uit het vakgebied van Taal en Cultuur, Gedrag en Maatschappij, Economie of Recht dan kan je direct instromen bij deze master. De basis die je hebt ontwikkeld tijdens jouw bachelor, breid je hier nog meer uit en leer je toe te passen op complexe vraagstukken. Met deze uitgebreide kennis maak jij jezelf waardevol in de arbeidsmarkt.

Meld je aan voor de online master avond

Dit jaar vindt er op 26 november een online masteravond plaats voor iedereen die geïnteresseerd is in de master Humanistiek. Tijdens deze avond hoor je alles over de ins en outs van het onderwijsprogramma en geven docenten een proefcollege. Daarnaast krijg je ook de kans om vragen te stellen aan docenten en huidige studenten. Zo krijg je een fijn beeld van de master. Ben jij naast deze studie ook geïnteresseerd in het studeren midden in het sfeervolle centrum van Utrecht? Meld je dan zeker aan!

Ben je al wel bacherlorstudent in Utrecht maar zoek je nog een woonruimte? Zo vind jij een kamer in Utrecht

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.