Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Fiets kopen vs huren; wat is beter?

Wil je gaan fietsen maar weet je niet of het beter is om een fiets te kopen of te huren? De beste keuze hangt af van de situatie en van je eigen voorkeuren. Beide mogelijkheden hebben voor- en nadelen. Lees je dus goed in zodat je een goede beslissing kunt maken.

De voor- en nadelen van een fiets kopen op een rijtje

De belangrijkste richtlijn is hoe vaak je denkt te gaan fietsen. Ga je elke dag met de fiets naar je werk toe, dan zal het al snel goedkoper zijn om een fiets te kopen. Hoe vaker je de fiets gebruik hoe lager de kosten per gereden kilometer zijn.

Heb je een goede fiets gekocht dan ben je altijd verzekerd van een comfortabele fietsrit. Je kiest immers een fiets met een goed zadel, goede vering en fijne remmen. Je weet dus al voor je de fiets op stapt wat je kunt verwachten. Heb je een krasje op de fiets gemaakt? Deze kun je laten zitten zonder hem te maken. Bij het huren van een fiets wil de verhuurder krassen vaak op de huurder verhalen.

Fiets veilig op slot zetten

Wist je dat er per dag tientallen fietsen worden gestolen? In 2016 zijn er volgens Duic.nl 4.478 aangiften gedaan van fietsendiefstal, dit zijn alleen de aangiften. In werkelijkheid zal dit aantal dus veel hoger liggen.

Gebruik voor het op slot zetten van een fiets minimaal twee sloten. Wil je er zeker van zijn dat een fiets voldoet aan de eisen van de verzekeraars? Kies dan voor een ART slot. Bijvoorbeeld de ART gekeurde sloten op Slotenspeciaalzaak. De ART sloten hebben 1/2/3/4/5 sterren. De ART 1 sloten zijn goedgekeurd door bootverzekeraars. De ART 2 sloten voldoen aan de wensen van fietsverzekeraars.

De voor- en nadelen van een fiets huren

Wanneer je zelden fietst kan het goedkoper zijn om een fiets te huren in plaats van te kopen. Het kost niet veel om die enkele keer dat je fietst een fiets te huren. Ook heb je geen zorgen over bijkomende kosten van het onderhouden van de fiets, deze zijn voor de verhuurder van de fiets. Ook reparaties zijn voor de verhuurder, zeker bij een fiets ouder dan twee jaar zijn dit aanzienlijke kosten bovenop het aankoopbedrag van de fiets. Je kunt ook verschillende fietsen uitproberen, zo kom je er achter welk model je comfortabel vindt fietsen. Wil je een keer mountainbiken? Dan huur je gewoon een mountainbike. Als je een keer een racefiets wilt, dan huur je gewoon een racefiets. Hierdoor geeft het huren van een fiets je veel keuzevrijheid. Ook kun je bijna overal ter wereld fietsen huren. Je hoeft dus niet je fiets mee te nemen op vakantie, want je huurt gewoon een fiets op je plaats van bestemming.

 

Of je een fiets wilt huren of kopen hangt dus af van je persoonlijke voorkeuren. De beste richtlijn is wel om een fiets te kopen wanneer je er dagelijks gebruik van maakt. Zoek je nog een nieuwe fiets voor een aantrekkelijke prijzen? Kijk dan bij de goedkope fietsen van Fietsenopfietsen.nl. Doe je dit niet dan kan huren een betere optie zijn, doordat je zelf het soort fiets, de locatie en het moment kiest, geeft een fiets huren je veel vrijheid.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.