Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Feestjes organiseren doe je zo!

De zomer is hét moment om feestjes te organiseren voor vrienden en familie! Kan je nog wel wat inspiratie gebruiken? Dan hebben wij een aantal leuke tips voor je!

Vrijgezellenfeest of bruiloft

Het bruiloftseizoen is in volle gang! Heb jij daarom ook een vrijgezellenfeestje op de planning staan de komende weken? Leuk om voor de bruid(egom) een ruimte te versieren. Maar ook als jullie op de fiets, per boot of op de scooter gaan: bruiloft decoratie kan je natuurlijk overal op vastplakken! Ga voor ballonnen waarop , Mr & Mr, Mrs & Mrs of Mr & Mrs staat! Neem ook een aantal confetti kanonnen met hartjes confetti. Succes gegarandeerd! 

Tip: als je buiten op straat een confetti kanon af laat gaan, dan is het wel zo netjes dat je het even opruimt natuurlijk! Vraag ergens om een bezig of neem een stoffer en blik mee!

Feest organiseren

Gaat er niemand in de omgeving trouwen en ga je ook geen festivals meer pakken? Dan is het tijd om zelf een feestje te organiseren! Ga voor een thema feest en ga dan voor een uitnodiging die jouw vrienden uitdaagt om er wat creatiefs van te maken! Inspiratie nodig? Let's go:

Bbq thema

Mensen kunnen als een stuk vlees komen, maar een fles bbq saus is ook niet mis. Vrienden die samen komen kunnen samen een sandwich vormen: twee mensen als boterham, er tussenin een plak kaas, tomaat en/of sla. Laat ze knuffelen en de sandwich is gemaakt! Het is natuurlijk ook prima als iemand als een échte bbq master op het feest komt. Met een schort om, gevuld met allerlei handige tangen en spatels.

Een rondje om de wereld

Bij een rondje om de wereld mag alles en moet niks. Mensen kunnen als wereldbol verkleed komen, als vlag, als hun favoriete Mexicaanse gerecht of in echte Hollandse klederdracht.

Letter van het alfabet

Kies een letter van het alfabet en laat mensen zelf verzinnen hoe ze zich verkleden. Als je kiest voor de letter K kunnen je vrienden verkleed komen als kip, knijper, kangoeroe of als kado!

BYOB of zelf kopen?

Tegenwoordig is het vrij normaal om aan te geven dat het BYOB (Bring Your Own Beer) is. Mensen nemen dan zelf een aantal biertjes mee. Dit kan natuurlijk ook gelden voor snacks en andere drankjes. Dit doe je eigenlijk vooral als jij altijd degene bent die feestjes thuis organiseert. Anders blijf je betalen natuurlijk. Maar mocht je dit thema feestje organiseren omdat je jarig bent geweest, je bent afgestudeerd of omdat jij je rijbewijs hebt gehaald, dan kan je natuurlijk vragen om geld als cadeau. In dit geval koop jij alle drankjes en snacks zelf in. Met het cadeaugeld dat je krijgt hoop je het natuurlijk quitte te spelen ;-)

Hapjes

Ben je van plan om uit te pakken tijdens jouw feestje? Maak dan gelijk een fantastische indruk en maak deze heerlijke tapashapjes! Deze hapjes zijn gemakkelijk te maken voor een grotere groep mensen! Wil je het liever simpel houden? Veel verschillende chips soorten zijn altijd goed. Worst, stokbrood met kruidenboter, rösti's uit de oven, bitterballengarnituur, gesneden groente. Hoe je het ook voor je ziet, er zijn genoeg mogelijkheden!

Have fun!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.