Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Even ontsnappen uit de stad: de natuur in en rondom Utrecht

Utrecht is een grote en drukke stad. Een plek met overal verkeer en veel mensen, waar van alles gebeurt. Prikkels zijn overal en je vindt niet snel een plekje waar het helemaal stil is. Voor veel mensen is dit soms overweldigend. Dit gevoel ervaar ik zelf ook regelmatig. Na een aantal dagen of weken in de stad te zijn geweest, heb ik behoefte om te ‘ontprikkelen’. Dit doe ik graag in de natuur. Een groene, rustige omgeving waar je even aan de drukte kan ontsnappen. Soms enkel voor een wandeling, een andere keer voor een heel weekend. Gelukkig wonen we in een stad omringd door prachtige natuurgebieden. Sommige bevinden zich zelfs in de stad zelf. Het kan echter lastig zijn te bedenken waar je het beste heen kan gaan. Daarom vertel ik je in deze blog over een aantal mooie natuurgebieden in en rondom Utrecht.

Amelisweerd en Rhijnauwen

Studeer je op de Uithof, dan ben je er vaak dicht in de buurt. Ten zuiden van de Uithof, tussen Lunetten en Bunnik, vind je de landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen. Twee groene gebieden van samen ongeveer 300 hectare groot. Je vindt er bos, weide, rivier, akkers en boomgaarden. Zelf ben ik hier weleens geweest voor een rustgevende wandeling. De natuur is verbazingwekkend mooi groen en divers, zo dichtbij de stad! Na een wandeling moet je zeker een bezoekje brengen aan het gezellige Theehuis Rhijnauwen voor een lekkere kop koffie en een heerlijke pannenkoek. Behoefte aan een nachtje in de natuur dichtbij huis? Boek dan een verblijf bij Stak Okay Bunnik dat zich hier bevindt. Een waanzinnig mooi landhuis omgetoverd tot hostel met terras, restaurant en café.

Landgoed Oostbroek

Tussen de drukte van de A28 en UMC Utrecht vind je Landgoed Oostbroek. Een stuk natuur met een mooi oud landhuis, omringd door prachtige natuur. Ga hierheen voor een korte, verfrissende wandeling. Het gebied is niet heel groot, maar wel de moeite waard. Ideaal als onderbreking van een lange dag studie of werk!

Utrechtse Heuvelrug

Wist jij dat het grootste bos van de Randstad vlakbij ons stadsie ligt? Ik nog niet! Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een erg groot en divers natuurgebied. Een groot deel is met de fiets goed bereikbaar vanuit de stad. Je vindt er veel verschillende soorten natuur en meerdere kastelen. Naast vele bossen, kent de Utrechtse Heuvelrug ook duingebieden. Bezoek de Biltse duinen of Soestduinen voor verrassende zandvlaktes.

Een leuk dorpje om te bezoeken in dit gebied is Lage Vuursche. Het staat bekend om zijn vele en goede pannenkoekenrestaurants en leuke midgetgolfbaan. Vorige zomer ben ik hier zelf geweest. Het is een schattig dorpje omringd door groene bossen. Een perfecte plek voor een ideale zondag: maak een lange wandeling en beloon jezelf daarna met een lekker speciaalbiertje en een versgebakken pannenkoek op het terras!

Loosdrechtse & Maarsseveense plassen

Zin in een dagje aan of op het water? De provincie Utrecht heeft verschillende plassen die goed bereikbaar zijn. Op een zonnige dag kun je goed neerstrijken bij de Maarsseveense plassen om te zwemmen. Entree tot het zandstrandje kost je 5 euro, waarna je ook gebruik kan maken van een heuse waterspeeltuin! Vanuit het noorden van Utrecht (gebied Overvecht/Tuinwijk) ben je er op de fiets al binnen 20 minuten. Houd je van varen? Ga dan naar de Loosdrechtse plassen en huur een bootje. Neem lekkere hapjes en drankjes mee en doe je zwemkleding aan. Dat is pas vakantie in eigen land!

Meer tips nodig voor fijne groene plekken in Utrecht? Eerder schreven blogger Robin over de leukste Utrechtse parken om te chillen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.