Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Eerste hulp Bij kleine probleempjes in Utrecht

Een kapot telefoonscherm, lekke band of gescheurde broek. Het overkomt de beste. Veel kleine probleempjes kun je zelf oplossen, maar dit lukt helaas niet altijd. Bijvoorbeeld als je geen bandenplakset in je studentenhuis hebt. Of wanneer je je telefoon deze keer écht te hard hebt laten vallen. In deze blog lees je daarom waar en hoe je dit soort dingetjes snel en makkelijk kunt laten oplossen.

Een lekke band

Als student is je fiets haast een van je beste vrienden. Overdag naar college, de sportschool of je werk en ’s avonds naar de kroeg. Je stalen ros brengt je overal naar toe. Maar wat als je per ongeluk door een kapot bierflesje bent gereden? Geen paniek! Als je zelf twee linkerhanden hebt, zijn er genoeg plekken waar je je fiets kunt laten repareren. Bijvoorbeeld bij Celil City Bike aan de Voorstraat.

Een gescheurde jas

Een gescheurde jas, kapotte rits of losse knoop is vaak iets waar je uit luiheid lang mee rond loopt. Maar dat is helemaal niet nodig. Breng je kapotte kledingstuk gewoon naar Het Vermaakatelier in de Zakkendragerssteeg. Hier kun je makkelijk een afspraak maken om je kleding te laten repareren. In de winkel bevindt zich ook nog eens een stomerij.

Een kapotte telefoon

Vaak kun je je kapotte telefoon met behulp van je provider laten maken door de leverancier. Maar als je niet verzekerd bent en je een dure telefoon hebt, kunnen de kosten hiervoor hoog oplopen. Je kunt er daarom ook voor kiezen om je telefoon te laten maken bij een onafhankelijke winkel in Utrecht. Bijvoorbeeld bij Gsmshoputrecht aan de Wittevrouwenstraat 8.

Een griepje

Tijdens de koude wintermaanden is de kans groot dat je een griep of verkoudheid te pakken krijgt. Het is vooral belangrijk om veel rust te nemen en goed uit te zieken, maar er zijn ook een aantal andere tips die jou weer fit kunnen maken. Ga bijvoorbeeld langs bij de Holland&Barrett (De Tuinen) aan de Nachtegaalstraat. Daar verkopen ze allerlei verschillende, biologische producten die jou snel weer beter maken. Blijft de griep aanhouden? Dan is het slim om even naar de huisarts te gaan.  Op deze pagina lees je hoe je een goede huisarts vindt in Utrecht.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.