Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Een studentenkamer in Utrecht vinden: de beste tips op een rij

Als jouw studententijd is begonnen, dan is het meestal extra aantrekkelijk om lekker op kamers te gaan wonen. Je kunt dan je eigen gang gaan en zelfstandig worden, met alle voor- en nadelen daarvan. Een studentenkamer vinden is in Nederland doorgaans nog niet zo eenvoudig, maar met een beetje goed zoeken is er meer mogelijk dan je denkt. Je hoeft je dus zeker niet te laten weerhouden, want op kamers wonen heeft echt toegevoegde waarde voor je persoonlijke ontwikkeling. Hier lees je hoe je specifiek een studentenkamer in Utrecht vindt en hoe je ervoor kan zorgen dat je bespaart op de kosten. Daarbij worden ook algemene tips gegeven voor het vinden van een studentenkamer.

Mocht je niet willen kiezen voor een studentenkamer, maar gelijk voor een complete huurwoning wil gaan, dan is het handig om gebruik te maken van een online zoekportaal. Bijvoorbeeld Huurportal is praktisch als je aan de andere kant van het land gaat studeren en je de huurwoningen in Nederland direct kan vergelijken op zaken zoals locatie, het aantal vierkante meters woonoppervlakte en de staat van onderhoud van de woning. Dit kan vanaf elke gewenste locatie gebeuren op het internet, dus het bespaart je snel een reis naar Utrecht.

Studentenkamers in Utrecht

Utrecht is een populaire studentenstad. Dat heeft er mee te maken er in de stad zowel een universiteit als een groot aantal hbo-instellingen zijn. Dit maakt het een levendige en bruisende plaats, waar altijd wel een feestje te vinden is. Het is een grotere gemeente die centraal gelegen is in Nederland. Het is dan ook niet gek dat veel mensen hier willen wonen, niet alleen voor studie.

Een studentenkamer vinden in Utrecht is niet makkelijk, maar zeker mogelijk. Er zijn een aantal manieren om daarbij op de maandelijkse kosten te besparen. Allereerst is het slim om goed te kijken naar de verschillende wijken in Utrecht. De ene wijk is goedkoper dan de ander, en soms kun je in een wijk die iets minder goed bekend staat, veel meer vierkante meters huren voor hetzelfde geld. Als het centrum van Utrecht sowieso te prijzig voor je is, kan het dus slim zijn om naar omliggende gemeentes te kijken zoals Driebergen-Zeist, Maarn, Houten of Vleuten. Vanuit die plaatsen zit je met het openbaar vervoer nog snel in het centrum.

Verder is het belangrijk om bij het zoeken naar een kamer in Utrecht goed te letten op de inbegrepen kosten. Vooral in deze tijd wil je specifiek kijken of de kosten voor gas, water en licht al bij de huurprijs inzitten. Controleer ook hoe het zit met eventuele belastingen. Zo weet je zeker dat je achteraf niet met hoge kosten komt te zitten. Vraag dit dan ook expliciet na bij de verhuurder.

Wees sowieso kritisch als het gaat om jouw eisen voor een studentenkamer in Utrecht. In een populaire wijk van Utrecht, zoals het centrum of Oog in Al, betaal je meer voor minder vierkante meters. Doe onderzoek op het internet bij de kamerverhuursite zodat je een idee krijgt van de mogelijkheden die passen bij jouw budget.

Hoe vind je nu een kamer?

Dit zijn drie manieren om zo snel mogelijk een fijne studentenkamer te vinden in Utrecht:

  • Netwerk aan vrienden en familie. Op de eerste plaats is het verstandig om binnen jouw netwerk te informeren naar mogelijke studentenkamers in Utrecht. Misschien dat er net een zoon of dochter van een kennis uit een studentenkamer komt, die jij kunt overnemen. Besef je hierbij dat mensen graag anderen helpen en dat onderling informeren het snelst tot een tip leidt.
  • Het internet. Online kun je snel kamers vergelijken. Er zijn gespecialiseerde vergelijkingssites voor studentenkamers. Daarbij zie je direct wat de totale kosten per maand zijn, wie verhuurt en wat je kunt verwachten. Kijk naar onafhankelijke recensies om de betrouwbaarheid van een specifieke verhuurder vast te stellen.
  • De universiteit of hbo-instelling. Uiteraard weet jouw onderwijsinstelling dat studentenkamers nodig zijn en kunnen zij je misschien persoonlijke tips geven. Neem dus altijd even contact op of kijk of er digitale borden zijn waar kamers worden aangeboden.

Utrecht is een populaire studentenstad, waar veel studenten dan ook graag willen wonen. Doordat het hier om een relatief grote gemeente gaat, die ook nog eens centraal in het land ligt, is een studentenkamer hier niet zomaar gevonden. Daarbij zijn er meerdere hbo-instellingen en de Universiteit Utrecht te vinden. Toch kan het wel en hoef je je zeker niet te laten ontmoedigen. Door bovenstaande tips te volgen, dus door kritisch naar verschillende wijken te kijken en realistische eisen te hebben kun je zeker een kamer vinden. Als jouw zoektocht begint, wil je allereerst informeren bij vrienden en familie en goed gebruikmaken van het internet. Vooral als je vanuit de andere kant van het land een kamer zoekt, kun je een studentenkamer vinden in Utrecht, zonder fysiek
af te reizen naar de stad.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.