Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Een echt Utrechts biertje drinken

Op een zomerse dag op het terras of na een herfstwandeling bij de open haard. Gezellig samen met vrienden of zelf genieten op de bank. Ter verfrissing of ter ontspanning. Het is altijd wel tijd voor een lekker biertje. Natuurlijk kun je voor gemak gaan en een van de bekende biermerken bij de supermarkt kopen. Echter, is het niet veel leuker om een biertje te drinken dat gebrouwen is in ons eigen mooie stadsie? Echt wel! Utrecht kent verschillende bierbrouwerijen die hun eigen bier maken en serveren. Sommige bieden zelfs rondleidingen aan en laten zien hoe zij hun eigen bier produceren. Een ideale invulling voor een gezellige zondagmiddag samen met vrienden. Benieuwd naar lokale producten van het witte goud? Lees dan verder!

Stadsbrouwerij Oudaen

Midden in de stad, aan de Oudegracht 99, vind je stadsbrouwerij Oudaen. In de werfkelder van dit stadskasteel worden verschillende biersoorten ambachtelijk gebrouwen. Je kunt hier terecht voor een rondleiding door de brouwerij en voor bierproeverijen. Daarnaast bieden ze een unieke ervaring aan: zelf een biertje tappen aan tafel, met de mobiele uKeg tap. Kies je favoriete Oudaen bier en een volle tap verschijnt op tafel. Perfect om te delen!

De Leckere

Brouwerij De Leckere brouwt sinds 1997 uitsluitend biologische bieren. Ze bieden een uitgebreid assortiment van eigen gebrouwen bieren met verschillende smaken. Sinds november 2017 hebben ze ook een eigen proeflokaal geopend op het Werkspoor industrieterrein. Hier kun je terecht voor een gezellige middag of avond met een lecker biertje!

Maximus

In het Maximapark, naast een appelboomgaard, vind je brouwerij Maximus. Het hele jaar door is dit een ideale bestemming voor een complete middag of avond uit. Met lekker weer strijk je neer op het grote terras, zit het niet zo mee, neem dan plaats in het gezellige proeflokaal. Bestel een proefplankje, wat borrelhapjes en blijf vooral lekker zitten voor een huisgemaakte avondmaaltijd. Maximus organiseert door het jaar heen verschillende evenementen, biedt bierproeverijen aan en heeft een eigen winkel.

Oproer

Duurzaam gebrouwen bier, met respect voor dieren en milieu. Dat is het bier van brouwerij Oproer. Na het samengaan van twee brouwerijen ontstond in 2016 brouwerij Oproer. Je vindt de brouwerij in een stoer pand naast station Utrecht Zuilen. Hier kun je plaatsnemen in de Craft Beer Bar voor een echt Oproer biertje of een biertje van een ander merk. Samen met het Filmcafé dat in hetzelfde pand is gevestigd, startte Oproer met Biergarten 030: een groot buitenterrein waar je kan genieten van je biertje, lekker kan spelen en veel evenementen worden georganiseerd.

Vandestreek

Wat in 2010 in een flat in Kanaleneiland begon, is uitgegroeid tot een bekende Utrechtse brouwerij. Tweeënhalf jaar geleden opende officieel brouwerij Vandestreek in Overvecht. En nu, negen jaar na het begin, werd afgelopen 11 en 12 oktober een eigen proeflokaal geopend. Hier kan je terecht voor huis gebrouwen biertjes, een kast vol spelletjes en lekkere hapjes. Elke zaterdag om 14:00 uur kun je aansluiten bij de rondleiding door de brouwerij, met de mogelijkheid tot een aansluitende proeverij!

De Kromme Haring

Biertjes met stoere namen en originele labels vind je bij brouwerij De Kromme Haring aan de Europalaan. Met twaalf taps en vele bieren op de fles, kun je genieten van eigen gebrouwen bieren of andere biertjes van over de hele wereld. Daarnaast bieden ze ook andere drankjes en lekkere hapjes aan. Voor de grote trek serveren ze van woensdag tot en met zaterdag een vegetarische maaltijd voor slechts €12,75. Behoefte aan meer? Ze organiseren regelmatig gave evenementen, zoals livemuziek of een meet-and-greet met de brouwers.

Heb je na al die heerlijke biertjes wel zin in een hapje eten? Ga eens eten bij een van de leukste vega(n) restaurants van Utrecht!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.