Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Drie manieren om als student in Utrecht te besparen

Het studentenleven kent veel ups en downs: je bent voor het eerst in je leven vrij van je ouders, wat veel vrijheid biedt, maar ook veel kosten met zich mee brengt. Voor veel studenten zijn deze kosten te hoog; een paar tips om kosten te besparen zijn dus altijd welkom. In deze blog geven we je er drie. Lees snel verder!

Tweedehands

Utrecht is dé stad van kringloopwinkels. Je vindt er 139 kringloopwinkels en tweedehandswinkels; een enorm aantal! Deze kringloopwinkels bieden veel mogelijkheden voor jou: zo kun je ervoor kiezen om je benodigdheden voor thuis hier vandaan te halen: een tweedehands televisie functioneert vaak nog prima, voor een bank geldt precies hetzelfde. Ook is het recent een veel voorkomende trend om tweedehands kleding te dragen. Als jij wil meegaan met deze trend, is het dus helemaal niet verkeerd om een keer een tweedehandswinkel in te duiken. Er is in een kringloop altijd de kans aanwezig dat jij een hidden gem vindt voor een goedkope prijs, dus waar wacht je nog op?

Goedkope restaurants

Het is natuurlijk het goedkoopst om gewoon zelf te koken, maar goed: je bent student. Uit eten hoort simpelweg bij het studentenleven. Veel studenten denken gelijk aan torenhoge kosten wanneer ze nadenken over uiteten gaan, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Utrecht is namelijk het thuis van veel goedkope restaurantjes, met veel verschillende cuisines. Je hoeft dus niet eens altijd hetzelfde te eten: het is gemakkelijk om af te wisselen. Zo eet je vandaag een lekkere hotdog van Dogma, en smul je morgen heerlijk verder bij Sanju Ramen!

Fietsverzekering

Een verzekering klinkt voor veel studenten als extra overbodige kosten. Echter is het goed om te bedenken hoe belangrijk je fiets wel niet voor je is. Het afsluiten van een fietsverzekering is dus zeker geen slecht idee: je maakt er maandelijkse kosten mee, maar als jij beschadiging oploopt op je fiets, zullen de kosten een stuk hoger zijn. Met de fietsverzekering van Inshared weet jij zeker dat deze kosten geen probleem zullen worden voor jou: je fietst al voor een bedrag van 6.00 per maand veilig door ons prachtige Utrecht! Inshared verzekert jou niet alleen op het gebied van schade, maar ook op het gebied van diefstal. In een grote stad als Utrecht is de kans hier op eenmaal aanwezig, dus beter neem jij het zekere voor het onzekere.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.