Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Drie alternatieve routes als het Utrechtse studentenleven tegenvalt

Veel mensen kijken met nostalgie terug naar hun studententijd in Utrecht. Dit was de periode van hun leven waarbij ze haast geen verplichtingen kenden en zichzelf volop konden ontwikkelen. Het studentenleven van Utrecht wordt vandaag de dag nog steeds geroemd, maar dit betekent zeker niet dat het voor iedereen geschikt is. Valt het Utrechtse studentenleven je tegen? Wij vertellen welke andere drie opties je hebt als het normale studentenleven niet voor jou is weggelegd.

Beginnen als zzp'er

In de eerste plaats kun je ervoor kiezen om als zzp'er te beginnen. Dit is een steeds populairder wordende optie onder studenten, omdat het veel vrijheid en flexibiliteit biedt. Als zzp'er ben je namelijk niet vastgebonden aan één werkgever en kun je dus ook makkelijker stoppen als het werk je niet bevalt. Daarnaast hoeft een baan als zzp'er je ook niet tegen te houden van het volgen van een studie; veel zzp'ers werken namelijk 's avonds of in het weekend.

Studeren in het buitenland

Ten tweede is het mogelijk om te gaan studeren in het buitenland. Dit is een goede optie als je niet tevreden bent met de opleiding die je aan het volgen bent of als je graag wat meer van de wereld wilt zien. Er zijn veel verschillende landen waar je kunt gaan studeren, dus er is vast wel een plek die bij jou past.

Een BBL of werk-opleiding volgen

Tot slot kun je besluiten om een BBL of werk-opleiding te gaan volgen. Dit soort opleidingen houden in dat je tegelijkertijd werkt én leert. Hierdoor ben je in feite geen student meer, maar meteen hard aan het werk. Er zijn vele soorten opleidingen te vinden die hieronder vallen. Denk dan bijvoorbeeld aan een installatietechniek opleiding. Met deze opleiding begin je vrijwel meteen met het installeren van systemen. Kies voor een opleiding die bij je past en ontdek de mogelijkheden van deze alternatieve route.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg andere opties waar je voor kunt gaan! Kies een optie waar jij blij van wordt en ontplooi jezelf op je eigen manier.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.