Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Do’s & don’ts van het studentenleven

Het studentenleven is meer dan alleen studeren. Je gaat voor het eerst op kamers. Je zorgt voor je eigen financiën. Je maakt nieuwe vrienden en vindt misschien wel een nieuwe liefde....

Het boek ´Bier, Zweet en Tranen´ staat vol praktische tips en advies, vertelt de ervaringen van studenten, staat boordevol nuttige informatie en elk hoofdstuk wordt afgesloten met de do’s don’ts bij studeren en het studentenleven. 

Ervaringen van studenten

“Niet het niveau van de studie, maar het tempo is het grote verschil met de middelbare school”, “Je maakt hier snel vrienden. Iedereen komt alleen aan” en “Met kattendrollen, muizenkeutels en een verstopte wc valt te leven. Pas toen we ratten zagen, hebben we iets gedaan” Dat vertellen studenten die er midden in zitten. Ze hebben al wat meegemaakt. Zijn al eens gezakt voor een tentamen of zijn veranderd van studie. Hebben een kamer gezocht en gevonden, nieuwe vrienden gemaakt, flink gefeest en gedronken.

Ook voor hen was de stap van de middelbare school naar universiteit of HBO groot. Je zegt je oude leventje vaarwel. Je goede oude school, je vrienden met wie je zes jaar in de klas hebt gezeten. Je wordt student, je gaat op kamers en krijgt een heel ander leven. Wat doe je dan wel, wat doe je niet? Ga je naar college of blijf je in bed liggen? Wanneer begin je te studeren voor een tentamen?

Studentenleven is meer dan studeren en tentames

Het studentenleven is meer dan alleen studeren en tentamens halen. Je gaat voor het eerst op kamers. Hoe kom je uit met je geld? Hoe vind je nieuwe vrienden, een nieuwe liefde? En, zou je wel meteen lid worden van een studentenvereniging?

Boek voor studenten

In Bier, zweet & tranen vertellen studenten hun antwoorden, hun oplossingen. Dat hoeven niet meteen jouw antwoorden te zijn. Maar ze kunnen je wel op weg helpen of aan het denken zetten. Verder geeft het boek de do’s & don’ts van het studentenleven en veel praktische informatie over kamerprijzen, studiefinanciering, aanmelding, en lotingstudies.

Het is dus een erg nuttig en leuk boek voor (aankomende) studenten!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.