Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

DOEN: je appartement een upgrade geven!

Woon jij in een appartement waar je 's winters in de kou zit? Ben je ieder jaar tochtstrips aan het plakken en heb je drie lagen tochtstoppers voor het raam liggen maar werkt het allemaal niet meer? Met de huidige gasprijzen is het tijd voor een oplossing voor de lange termijn!

Kunststof kozijnen

Als je enkel glas hebt, of houten kozijnen dan blijf je voorlopig nog last houden van koude winters. Kunststof kozijnen kosten soms aardig wat geld, máár op de lange termijn verdien je dit dik terug. Door kunststof kozijnen te plaatsen blijft warmte binnenshuis, waardoor je stookkosten lager worden. Win-win dus!

Daarbij kun je bij nieuwe kozijnen natuurlijk kiezen voor een vast raam, dit is de goedkoopste mogelijkheid. Maar wil je ook de ramen open kunnen doen dan heb je de keuze uit een draairaam, of een draai/kiepraam. Een draairaam gaat op een normale manier open en een draai/kiepraam kan je ook een stukje naar binnen laten kiepen. Op deze manier kan je de hele dag het raam open laten staan zonder dat je bang bent dat de regen tijdens een hoosbui naar binnen komt. Afhankelijk van het formaat van jouw raam en welk type kozijn jij wilt, betaal je tussen de €900 en €2300 per kunststof kozijn.

Tip: kies ook voor een ventilatieroosters bovenin het kozijn. Een goed luchtcirculatie in huis zorgt voor een gezondere leefomgeving én concentratie. Handig voor al die thuiswerkdagen!

Raamdecoratie

Zijn de nieuwe kunststof kozijnen geplaatst? Dan is het tijd voor de volgende stap: goede raamdecoratie! Goede (vouw)gordijnen of jaloezieën zijn niet alleen handig tegen de inkijk, maar als je slim kiest houden ze je huis in de zomer koel, en in de winter warm. Voor ruimtes waar je slaapt of werkt wil je het liefste verduisterende gordijnen. Die houden het licht buiten, maar ook op hete dagen blijft jouw thuiskantoor lekker koel en in de winter je slaapkamer lekker warm! Jaloezieën zijn een slimme keuze als je aan een drukke straat woont en je wel graag veel lichtinval wilt, maar geen zin hebt in pottenkijkers!

Thuiswerkplek aanpakken

Bijna iedereen werkt of studeert tegenwoordig wel één of meerdere dagen thuis. Nu de nieuwe kozijnen erin zitten, de raamdecoratie is opgehangen is het tijd voor de puntjes op de i. Of je een werkruimte hebt, of gewoon aan de eettafel zit met je laptop; het is super belangrijk om goed te zitten aan tafel. Schaf een laptopstandaard, los toetsenbord en muis aan. Zorg dat je recht zit, zonder gebogen rug en geef elke 20 minuten je ogen een minuutje rust. Loop een rondje, zet een kopje thee of geef je huisdier even een knuffel!

Lunchpauze? Ga voor een wandelingetje en haal lunch to go in Utrecht!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.