Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Dit zijn de leukste barretjes in Utrecht

Wat doen studenten nou het liefst? Juist ja, lekker op een terrasje zitten of in een leuke bar wat drinken met vrienden. Het zijn ontmoetingsplekken en er ontstaan hechte vriendschappen. Ook al is de huidige situatie anders dan normaal, toch kunnen we deze zomer ook genieten, volgens de juiste maatregelen uiteraard, in de leukste barretjes van Utrecht.

Bar Cava

Aan de Ganzenmarkt 12 bevindt zich de gezellige Bar Cava. Het is erg centraal gelegen dus dat is een mooie bijkomstigheid voor iedereen. Cava staat bekend om haar tapas en wijn, maar natuurlijk ook om de cava. Cava wordt ook wel een Spaanse champagne genoemd, omdat het een mousserende wijn is die in Spanje op dezelfde manier wordt gemaakt als Champagne. Geniet van de rijkgevulde plateau's met lekkernijen onder het genot van een drankje en ervaar de gezellige buitenlandse vakantiesfeer die het met zich meebrengt. 

Café Marktzicht

Café Marktzicht bevindt zich op de breedstraat 4. Je kijkt uit op de Neude. Ga er overdag heen voor een heerlijk kopje koffie of thee en geniet van het pleintje dat erg Frans aandoet. Iedere zaterdag is er de welbekende 'Lapjesmarkt'. Snuffel langs de kraampjes en eindig op het terras. Al kijkend over de markt en de vele mensen waan je je even in een klein Frans dorpje. Houd je liever van iets sterkers? Dan is het 's avonds natuurlijk ook beregezellig. Het is er 'relatief' rustig als je het vergelijkt met de typische studentencafeetjes, maar dat maakt het juist leuk. 

Vinvin

De allereerste wijnbar van Utrecht. Vinvin vind je aan de Predikherenstraat 19, tussen Café Marktzicht en de Neude in. Het is een klein straatje waar je niet zo snel een barretje verwacht. Als dit gevoel opspeelt, weet je dat goed zit. Bij Vinvin drink je de lekkerste wijntjes. Er staan gezellige tafels waar je aan plaats kan nemen, maar het is natuurlijk net zo leuk om aan de bar te gaan zitten. Je kan kiezen uit meer dan dertig verschillende soorten wijnen. Ze hebben ook een kaart met exclusievere wijnen. Vraag dan even naar het 'Coravin Bord'. 

Werkspoorcafé De Leckere

Naast een wijnbar, mag een echt proeflokaal natuurlijk niet ontbreken. Voor de bierliefhebbers onder ons; ga eens naar het Werkspoorcafé De Leckere. Je vindt deze aan de Tractieweg 43. Het zit niet in het centrum, maar het is het fietstochtje meer dan waard. De Leckere bevindt zich in een oude loods wat absoluut bijdraagt aan de gehele ambience. Je kan er uiteraard terecht voor heerlijke biertjes, maar ook voor als je een hapje wil eten. Alles wat ze maken is 100% biologisch. Als kers op de taart is er ook nog een fijn uitzicht over het water dus waar wachten jullie nog op?

Talud9

Wijnbar Talud9 mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Talud9 vind je aan de Donkere Gaard 9. Het is een heel gezellig hoekje van Utrecht met meerdere bars. Talud9 is zo klein dat je er snel voorbij kan lopen. De omvang zegt echter niks, want wat leuk is om te weten is dat Talud9 in 2017 op de tweede plek eindigde van de beste koffietent van Nederland. Naast koffie kan je er ook terecht voor heerlijke wijntjes, lekkere onbijtjes of een lunch. Ook zijn er wijnproeverijen te reserveren. Zo'n klein tentje, en toch van zo veel markten thuis. 

Ben je een echte bierliefhebber? Probeer dan eens een echt Utrechts biertje!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.