Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Dit worden de 4 beste tech trends van 2018 voor studenten

Zo aan het einde van 2017 wordt er alweer druk gespeculeerd over het komende jaar. Omdat technologie steeds belangrijker wordt, waren wij eigenlijk wel benieuwd wat de trends voor 2018 zijn. Welke smartphone moet je bijvoorbeeld hebben en welke ontwikkelingen zijn van invloed op studenten? Wij zochten het voor je uit!

iPhone X 

Sinds het begin van deze maand kan je in Nederland de iPhone X kopen. Het grootste verschil tussen de iPhone X en andere iPhones is dat de homeknop helemaal verdwenen is. De hele voorkant is dus je scherm! Hierdoor kan je de iPhone X ook draadloos opladen én je ontgrendelt hem door middel van gezichtsherkenning. (Hoe tof is dat!) In 2018 borduurt Apple verder op dit model en brengt nog twee iPhones uit met het iPhone X ontwerp. Deze modellen krijgen waarschijnlijk een nog groter OLED-scherm van 5,8 en 6,5 inch. Top voor serieliefhebbers dus!

Ga jij mee met de trends? Overweeg dan de nieuwste iPhone X!

Virtual reality

Hoewel er al langer met virtual reality gewerkt wordt, zou 2018 zomaar het jaar kunnen worden dat het doorbreekt. Waarom wij studenten hier iets aan hebben? Bij opleidingen zoals Geneeskunde zouden studenten kunnen oefenen met virtual reality. Hierdoor kunnen zij fouten maken zonder dat patiënten hier hinder van ondervinden. Ook wordt het nu al gebruikt voor het testen van bijvoorbeeld auto’s. Door testen met virtual reality wordt de kwaliteit van producten nog beter. Hier hebben wij in de toekomst dus veel profijt van!

Ecommerce

Maar liefst 89% van de Nederlanders deed volgens de Thuiswinkel Markt Monitor een online-aankoop in de eerste helft van 2017. Door dit soort ontwikkelingen wordt het online winkelen steeds beter. In 2018 zou het daarom zomaar kunnen dat je steeds vaker gebruik kan maken van same day delivery. Super handig voor alle last minute outfit stress!

The internet of things

The internet of things staat voor apparaten die zonder menselijke hulp een beslissing kunnen maken. Dit klinkt misschien een beetje science fiction-achtig, maar het gebeurt al heel vaak. Dit wordt ook wel artificial intelligence (AI) genoemd. AI wordt in de toekomst nog vaker geïntegreerd met alledaagse apparaten. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld auto’s en medische apparatuur nog meer zonder menselijke handelingen. Dit maakt het leven voor iedereen dus een heel stuk makkelijker!

Benieuwd welke technologische ontwikkelingen op het gebied van onderwijs je kunt verwachten? Wij schreven er een artikel over!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.