Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

DIT WIL JE: een cozy studentenkamer

Cozy, het woord wordt tegenwoordig overal wel gebruikt. Een cozy hotel, een cozy restaurant, een cozy outfit, een cozy avondje, enzovoort. Maar voor je studentenkamer is het écht toepasbaar, en super leuk! Iedereen werkt tegenwoordig wel eens thuis, nodigt die ene date uit in je kamer, of brengt er simpelweg zelf heel veel tijd door. Je studentenkamer heeft een grotere rol in je leven dan je denkt. Wanneer je je kamer in Utrecht meer cozy maakt, creëer je een gezellige en fijnere sfeer in je kamer. Maar hoe doe je dat? We vertellen het je in de blog hieronder!

Begin met je vloer!

Nu denk je misschien, jij bent gek, maar dit is echt een mega goede investering. Je kan onwijs veel dingen veranderen in je kamer, maar nieuw laminaat geeft echt de verandering die je nodig hebt. Laminaat creëert een hele warme en natuurlijke sfeer in je kamer, past dus perfect bij de cozy sfeer! Je kan kiezen voor een houtmotief of een steenmotief, wat helemaal afhangt van jouw smaak. Daarnaast werkt laminaat geluiddempend, wat super fijn is voor je huisgenoten. Als jij nog steeds last hebt van hen moet jij het je huisgenoten misschien uiteindelijk ook maar aanraden ;). Bang dat jij dit niet zelf kan? Laminaat is heel gemakkelijk te plaatsen en te onderhouden. En anders zoeken je ouders vaak ook nog een reden om langs te komen, dan kunnen ze natuurlijk meteen helpen.

Pas je accessoires aan 

Nu je een nieuwe kleur vloer hebt, is het tijd om het nog gezelliger te maken. Combineer de nieuwe kleur met meer warme kleuren, om het cozy thema aan te houden. Investeer in zachte kussentjes of een warm deken. Met genoeg kussens en dekens zou je zelfs een lekker hoekje kunnen maken op de grond. Hoe leuk is dat voor die date die langs zou komen! Een ander leuk accessoire waaraan je niet zo snel denkt, is een mooie klok. Een grote klok in de houtkleur van je laminaat kan een leuke sfeermaker zijn.

Maak het persoonlijk

Nu je alle grote lijnen hebt aangepast, is het tijd om er jouw kamer van te maken. Maak het persoonlijk door leuke fotolijstjes te kopen, of als je genoeg ruimte hebt kun je er zelfs een hele fotomuur van maken. Ook kun je ervoor kiezen om een soort prikbord op te hangen, met kaartjes van die leuke bioscoopfilm, vliegtickets, foto’s en stickers. Vraag of een van je vrienden een polaroid camera in huis heeft en neem deze het volgende feestje mee. Koop een pakje met papier en je hebt zo genoeg spontane content om je fotomuur mee te vullen! 

Met deze stappen moet je een heel eind komen. Op deze manier zit jij weer graag op je kamer en vind je het leuk om er mensen uit te nodigen. Cozy heeft nog nooit zo cozy gevoeld, en wat moet je anders doen op die lange winterdagen? Ben jij nog altijd op zoek naar een kamer in Utrecht? Lees dan van A tot Z: de gids naar de perfecte kamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.