Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Dit is waarom je lid wil worden van studentenvereniging ViaKunst!

Wil jij lid worden van een studentenvereniging in Utrecht? Misschien is ViaKunst dan wel iets voor jou! Wij vroegen aan Arend hoe het eraan toegaat bij studentenvereniging ViaKunst en waarom je lid wil worden van deze vereniging.

ViaKunst is een creatieve gezelligheidsvereniging, uitgegroeid tot ongeveer 180 leden die samenkomen rondom kunst en cultuur! Wij zijn actief in Utrecht en elke week hebben we borrels en activiteiten in en rondom de binnenstad. Het afgelopen jaar hebben we dit mooi doorgezet door heel veel activiteiten online te organiseren, maar nu het weer kan ontmoeten we elkaar ook weer fysiek!

Vrijblijvendheid is bij ons heel belangrijk en we doen niet aan hiërarchie. Iedereen is welkom en als je een keer niet komt omdat je moet studeren, is dat volkomen prima. We hebben ook geen ontgroening en leren elkaar liever kennen tijdens activiteiten als het introductiekamp en etentjes. Door deze vrijblijvendheid leer je de andere leden heel snel kennen en is er altijd wel iemand om mee te kletsen.

Daarbij hebben wij ook nog een proefperiode. Hiermee kun je in de periode van september t/m november als een volwaardig lid meedraaien in de vereniging. Dit kost eenmalig 20 euro en daarmee kun jij kijken of de vereniging bij jou past. Als de vereniging niet bij je past, kun jij je voor november kosteloos uitschrijven. Zo kun je op een laagdrempelige manier toch kennis maken met de vereniging.

Bij ViaKunst komen we samen rondom kunst en cultuur, maar hoogstaande creativiteit is absoluut geen vereiste! Onze activiteiten lopen uiteen van de klassieke borrel tot kanoën en van bloempotten beschilderen tot leren programmeren. Er is voor ieder wat wils, en dat is ook wat onze vereniging zo uniek maakt! En daarbovenop hebben wij ook hele leuke introductie-activiteiten. 

Als jij lid wordt van ViaKunst, word jij een onderdeel van een hechte groep mensen. Je kan op vrijblijvende wijze bezig zijn met kunst en cultuur, en je krijgt er een hele leuke groep vrienden bij naast je studie. Verder krijg je bij ViaKunst de mogelijkheid om heel veel nieuwe dingen te leren van photoshoppen tot en met totebags maken!

Hoe kan je je inschrijven bij ViaKunst?

Je kunt je bij ons het hele jaar door inschrijven! Stiekem is het het leukste om vanaf september lid te zijn, zodat je zoveel mogelijk van de vereniging meekrijgt, maar dat is zeker niet nodig! Je kan je aanmelden voor een kennismaking of je kan gelijk lid worden via onze website.

Wij kennen geen ontgroeningen bij ViaKunst! Wel hebben wij een hele leuke introductieperiode waarbij wij op introkamp gaan, verschillende introductie-activiteiten ondernemen en als laatste met verschillende leden gezamenlijk eten voordat we naar een activiteit of borrel gaan (en dit is allemaal vrijblijvend).

Voor een jaarlidmaatschap betaal je 70 euro. De contributie gaat per kwartaal omlaag en dat betekent:

  • Als je lid wordt in september t/m november betaal je 70 euro
  • December t/m januari 50 euro
  • Februari t/m april 40 euro
  • Mei t/m juni 20 euro

Je leert hele toffe mensen kennen! Je krijgt korting bij activiteiten, je gaat nieuwe vaardigheden leren en je hebt er een leuke besteding bij in je studententijd!

Nee! Gelukkig niet! Wij kennen geen verplichtingen en als jij een tentamenweek hebt, dan vinden wij het niet vreemd als je daar je prioriteiten liggen. Gelukkig hebben wij wel een hele hoop gezelligheid en word je altijd met open armen ontvangen. 

Ja, dat kan zeker! ViaKunst heeft een hele rits aan commissies en disputen waar je lid van kunt worden! De commissies zijn groepjes leden die activiteiten organiseren voor de hele vereniging of het bestuur helpen de vereniging draaiende te houden. Er zijn ook disputen waarbij je je kunt aansluiten. De disputen zijn bij ons vrijblijvende groepen mensen die een interesse delen, variërend van koffie drinken tot klimmen. Zo kun je nog meer uit je lidmaatschap halen, als je hier zin in hebt natuurlijk!

Voor al je vragen kun je bij Arend terecht door een mail te sturen naar info@viakunst-utrecht.nl. Daarnaast zijn wij ook actief op Instagram op @ViaKunst. Als je ons telefonisch wilt bereiken, kan je een appje sturen naar +31 6 57736230.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.