Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Dit heb je nodig om thuis efficiënt te werken

Als de bibliotheek weer eens stampvol is, zit er soms niks anders op dan thuis te leren. Het kan ook zijn dat je een bijbaantje hebt waarbij naar kantoor komen niet meer nodig is. Denk bijvoorbeeld aan IT-ondersteuning vanuit huis of werk als social media manager. Thuiswerken zorgt echter voor een veel afleiding. Dus, hoe zorg je dat je optimaal en efficiënt vanuit huis werkt? Hieronder vind je een aantal tips.

Zorg voor een goede werkplek

Het is belangrijk om vooral te letten op een goed bureau op een fijne plek in je kamer. Ergonomie is ook een belangrijk element. Investeer in een comfortabele stoel en zorg ervoor dat je computerscherm op ooghoogte staat om vermoeidheid van de nek te voorkomen.

Zet technologie naar je hand

Technologie is de ruggengraat van effectief werken op afstand. Van laptops en smartphones tot snelle internetverbindingen en noise cancelling koptelefoons; de juiste tools kunnen je productiviteit aanzienlijk verbeteren. Daarnaast kan het beschermen van je virtuele aanwezigheid, door gebruik te maken van een VPN, ook wel een Virtual Private Network genoemd, je internetveiligheid vergroten.

Met een VPN verander je je IP-adres, waardoor het lijkt alsof je je ergens anders bevindt. Dit zorgt voor veiligheid tijdens het thuiswerken, omdat hackers niet meer zomaar via je internetverbinding bij je gegevens kunnen. Je kunt met een VPN misschien ook bronnen raadplegen die zijn verborgen door hun geo-locatie. Daarnaast zijn er werkgevers die soms werken met een VPN om je toegang te geven tot hun servers op afstand.

Houd je aan je routine

Hoewel thuiswerken flexibiliteit biedt, kan het gebrek aan een vaste routine leiden tot uitstelgedrag en inefficiëntie. Blijf gedisciplineerd door consistent te werken binnen reguliere werktijden, net zoals je zou doen op kantoor of de bieb. Start en eindig je werk- of leerdag op een vast uur, om te voorkomen dat je je ritme kwijtraakt. Neem geregeld pauzes en maak er een gewoonte van om tijdens de lunch van je bureau af te stappen.

Trek grenzen

Stel duidelijke grenzen. Leer en werk bijvoorbeeld niet in de avond als je dat niet prettig vindt. Werk en leer ook niet op plaatsen waar je normaliter tot rust komt, zoals de bank of je bed. Vergeet ook niet om tegen je huisgenoten te zeggen dat je aan het werken of leren bent. Dit voorkomt dat ze zomaar binnen komen stormen en je weer afgeleid bent.

Zet je gezondheid op één

Als je thuis aan het werk bent of hard leert voor een tentamen, is het verstandig om ook op je gezondheid te letten. Ga niet snacken, drink genoeg water, eet op vaste tijden en met veel groenten en vitaminen. Het is makkelijk om deze aspecten te verwaarlozen als je vanuit huis werkt, maar het is onwijs belangrijk. Het is slim om regelmatig te blijven bewegen. Denk bijvoorbeeld aan een rondje hardlopen tijdens je werkdag. Bijvoorbeeld voor de lunch. Dan ben je daarna weer helemaal scherp voor de rest van de middag. Je kunt ook kiezen voor oefeningen thuis, zoals yoga of fitness.

Sociale interactie na het werken en leren is en blijft ook belangrijk, maar overdrijf niet. Als je morgen weer hard moet leren of werken is het verstandig om dat ene feestje maar over te slaan..

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.