Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Dit heb je nodig in jouw nieuwe studentenkamer

Yeah, je hebt een studentenkamer gevonden. Wat goed! Nu kan jouw studentenleven écht beginnen. Denk aan: veel drinken, weinig slapen en een onvergetelijke tijd. Logisch dat je niet kunt wachten, maar voordat je aan dit leventje begint moet je eerst jouw studentenkamer leefbaar maken. Wel zo fijn! Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, is het misschien lastig om te bedenken wat je allemaal nodig hebt in een studentenkamer. Alles wat je nodig hebt, zet ik in deze blog voor je op een rijtje. Lees je mee?

Raamdecoratie

Het uitkiezen van raamdecoratie is geen makkelijke klus. Behalve dat het lastig is om te bedenken wat er leuk staat en bij de kamer past, speelt de prijs ook een grote rol. Het studentenleven is tenslotte al duur genoeg! Over het algemeen zijn rolgordijnen erg geschikt voor een studentenkamer. Deze zijn makkelijk te monteren, niet te duur en verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten. Ben je een uitslaper of kan je met een heftige kater echt geen daglicht verdragen? Ga dan voor een verduisterend gordijn! Verduisterende gordijnen zijn van een dikke stof gemaakt, zodat ze het onwijs donker maken op jouw kamer. Ook handig in de zomer, want verduisterende gordijnen houden veel warmte tegen!  

Meubels

Natuurlijk heb je meubels nodig in jouw nieuwe studentenkamer! Een bed bijvoorbeeld, die is onmisbaar. Maar wat voor bed? Mijn tip is om te kiezen voor een bed met daaronder veel opbergruimte. Bijvoorbeeld met een grote lade eronder. Studentenkamers zijn over het algemeen niet heel groot, dus wat extra ruimte kan geen kwaad! Wil je een bed en bank in je kamer, maar is daar niet genoeg ruimte voor? Ga dan voor een slaapbank. Deze kun je goed als bank gebruiken en in de avond omtoveren tot een heerlijk bedje. Handig! Daarnaast is een studieplek belangrijk. Zeker nu we veel thuis studeren. Zet een goed bureau neer en schaf een fijne bureaustoel aan. Vind je dat ongezellig? Kies dan een eettafel met leuke stoelen, zodat je daaraan kunt studeren én borrelen met vrienden!

Accessoires

De kamer zou erg ongezellig zijn zonder leuke accessoires. Haal bijvoorbeeld luchtzuiverende planten om het iets groener in jouw kamer te maken en tegelijkertijd meer zuurstof te creëren. Wel zo fijn voor de brakke ochtenden, als je vergeten bent om een raampje open te zetten. Om de muren iets minder kaal te maken, kun je mooie lijsten ophangen of een plankje met leuke spulletjes erop. Wil je het iets knusser maken? Leg dan een groot vloerkleer neer en veel kussentjes op jouw bank en/of bed. Vergeet ook niet om een mooie vaas met droogbloemen neer te zetten en veel kaarsen. Nu kan de gezelligheid in jouw kamer niet meer op!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.